Vollegrond

Nieuws

Symposium Sakata bejubelt broccoli

Het positieve effect op de gezondheid kan een goede ingang zijn om de consumptie van broccoli op een hoger peil te brengen. Zaadfirma Sakata organiseerde vorige week een symposium in Cartagena in Zuid-Spanje om dat en andere populariteitverhogende aspecten van broccoli tegen het licht te houden.

Broccoli is goed voor hart en bloedvaten en beperkt de kans op kanker in het spijsverteringskanaal. Zelfs voor verstokte rokers kan broccoli heilzaam werken om de kans op nadelige gezondheidseffecten van hun gewoonte te beperken. Dat laatste lijkt er althans op met laboratoriumratten die aan het roken waren gezet.

Voorzet Sakata
De gezondheidbevorderende aspecten van broccoli werden breeduit toegelicht voor zo’n 150 symposiumdeelnemers uit voornamelijk Europese landen. Sakata organiseerde de bijeenkomst twee jaar geleden voor het eerst. Het Japanse zaadbedrijf is wereldwijd marktleider voor broccolirassen.

Gezondheid
Het bedrijf gaf in Cartagena een voorzet om het belang van broccoli voor de menselijke gezondheid onder de aandacht te brengen met de introductie van een informatieflyer. Op het in drie delen dicht gevouwde kaartje staan ook enkele recepten, en het kan tegelijk met het product worden meeverpakt. Voorlopig is de informatie alleen nog in de Engelse en Spaanse taal beschikbaar.

Bron: gfactueel-auteur: Joost Stallen

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.