Vollegrond

Nieuws

NMI en PPO starten bemestingscursus

Het Nutriëntenmanagement Instituut (NMI), PPO (Praktijkonderzoek Plant en Omgeving) en Livestock Research starten met bemestingscursussen, toegespitst op de gebruiksnormen voor stikstof en fosfaat. De lessen - bestaand uit twee dagdelen - zijn sectorgericht.

Door de invoering en voortgaande aanscherping van de gebruiksnormen  voor stikstof en fosfaat komt de gewasproductie onder druk te staan. Boeren en tuinders op zand- en lössgronden ervaren serieuze knelpunten in de bemesting, aldus het NMI, en dat zal toenemen als de gebruiksnormen in de komende jaren verder omlaag zullen gaan. Ze start daarom een cursus die de gevolgen daarvan moet minimaliseren, door concrete handvatten aan te reiken.

Informatie  
De eerste curssussen worden mogelijk nog voor het eind van dit jaar gestart, laat woordvoerder Tonnis van Dijk van het NMI weten. Waar en wanneer de cursussen exact worden gehouden, is nog niet bekend. Wel is al duidelijk dat de lessen per regio gegeven worden, en dat de kosten 60 euro per persoon zullen zijn. Voor meer info: 0317-467700 of via de website van het NMI.

Bron: gfactueel.nl - auteur: Joost Stallen

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.