Inspiratiedag Vollegrondsgroenteteelthomeprogrammasprekerspartnerslocatiecontactaanmeldenmenu 

Sprekers

peter appelman

Peter Appelman
Groenteteeltbedrijf Appelman

Peter Appelman komt zoals velen uit de coöperatieve afzetstructuur. Ca. 7 jaar geleden heeft Appelman de keus gemaakt om zelf de gesprekken met zijn klanten aan te gaan. Hij kiest voor contractzekerheid met een aantal afnemers en daarnaast voor weekhandel, daghandel en actie invulling. Appelman onderhoudt zelf de relaties, en heeft daardoor direct terugkoppeling van kwaliteit en marktbewegingen. Hiermee zijn inmiddels een aantal structurele relaties opgebouwd die er voor hebben gezorgd dat Appelman niet alleen maar broccoli teler is maar ook ander kool teelt en verhandelt.

   
hendrik eerkens

Hendrik Eerkens
Dutch Carrot Group

De Dutch Carrot Group is sinds 2008 actief in de totale peen keten. Het bedrijf is ontstaan door bundeling van krachten van een aantal bedrijven die ieder in een deel van de keten actief waren. De Dutch Carrot Group kent een aanpak van grond tot mond en levert peen aan een groeiend aantal klanten in Europa. Intensieve teeltbegeleiding, koelen en wassen, sorteren en verpakken is waar het bedrijf voor staat.Eerkens gaat in op de samenwerking in ketenverband die zorgt voor directe terugkoppeling van marktbewegingen naar de teler. Een sterke focus op de gewenste kwaliteit is juist door een keten aanpak goed te realiseren. Vanuit het brede aanbod en de duurzame relaties met de afnemers en telers is het mogelijk om te bouwen aan continuïteit, noodzakelijk voor stabiele afzet en prijsvorming.

   
hans van luijk

Hans van Luijk
Telerscoöperatie Van Nature

Van Nature is in 2012 ontstaan uit een fusie van twee coöperaties, Versdirect.nl en Best Growers Benelux, die beiden eind jaren negentig werden opgericht. De coöperatie Van Nature heeft 101 leden, die alle ‘grote’ glas- en vollegrondsgroenten telen, en vormt de schakel tussen productie en handel. “Marktgericht, wij vullen de behoeften van onze klanten in”, vertelt directeur Hans van Luijk. De omzet kwam in 2015 uit op 347 miljoen euro. Naast activiteiten op het gebieden van administratie, fustinkoop, marketing, keuringen en dergelijke zorgt de coöperatie ook voor kredietbewaking. Het handelsrisico is ondergebracht in een kredietverzekering. Van Luijk: “De financiële gezondheid van je afnemers wordt gevolgd door specialisten. Dat garandeert niet dat rekeningen altijd betaald zullen worden, maar je verkleint daarmee het gevaar dat problemen bij afnemers(s) niet of te laat gezien worden, waardoor het eigen bedrijf in de problemen komt.”

 

line

HET EVENT VOOR DE VOLLEGRONDSGROENTETEELT

U komt toch ook?

aanmelden

line

Hazera bayer

Groenten & Fruit  Vollegrondsgroentenet