Inspiratiedag Vollegrondsgroenteteelthomeprogrammasprekerspartnerslocatiecontactaanmeldenmenu 

Zekerheid in ondernemen! Laat u inspireren.

Een bedrijf runnen betekent risico lopen. Agrarische ondernemers behoren misschien wel tot degenen met de meeste kans op bedrijfsmatige uitglijders. Bedrijven zijn in rap tempo kapitaalintensiever geworden, de markt zit niet meer te wachten op producten die kwalitatief niet helemaal op en top zijn en de onderlinge concurrentie is vaak enorm. In de teelt moet het van A tot Z goed gaan, maar dat heb je als bedrijfshoofd vaak niet voor 100 procent in de hand. Denk maar aan de gevolgen van onverwachte weersomstandigheden: ieder teler met teelten in de open lucht krijgt er vroeg of laat mee te maken. Daar komt bij dat in tegenstelling tot andere branches dit vaak aanzienlijke risico gedragen worden door één of enkele ondernemers. Voor hen is het eigen bedrijf ook werkelijk ‘eigen’ en niet minder dan ‘a way of life’.

Tegenover risico lopen staat zekerheid inbouwen. Zo logisch als dat klinkt, zo lastig is dat in de praktijk van alledag. Want waar moet je beginnen en wat is écht belangrijk voor jouw bedrijf? Waar de een zich goed voelt met ‘alles leveren op contract en op basis van afspraken', volstaat het voor een collega om een deel van zijn afzet contractueel vast te leggen.

Moet je je verzekeren tegen onheil van buiten? Een weersverzekering of tegen crediteuren die wel moeten, maar niet willen betalen? Wellicht is het verstandig het pad van productspecialisatie los te laten en in plaats daarvan te kiezen voor meer differentiatie? Moet je als teler over de schouder van de handel meekijken naar wat er in de markt gebeurt, en mogelijk staat te gebeuren?

Het zijn dit soort vragen en dilemma’s die op 26 januari 2016 aanstaande aan de orde komen op de Inspiratiedag vollegrondsgroententeelt, met als thema ‘Zekerheid in ondernemen! Laat u inspireren’.

line

HET EVENT VOOR DE VOLLEGRONDSGROENTETEELT

U komt toch ook?

aanmelden

line

Hazera bayer

 

Groenten & Fruit  Vollegrondsgroentenet