Vollegrond

Foto & video 902 bekeken

Aspergebeurs Karlsruhe toont weer volop nieuwtjes

De absolute blikvanger in Karlsruhe was dit jaar de automatische, selectieve aspergeoogstmachine van Cerescon. De 3-rijige versie wel te verstaan, die komend seizoen in de praktijk getest gaat worden. Zij het minder spectaculair, viel er veel meer nieuwe mechanisatie te bewonderen.

Foto

 • De grootste zichtbare verandering die Cerescon doorvoerde sinds de testfase van de 1-rijige versie van de selectieve automatische aspergeoogstmachine afgelopen seizoen, is dat de machine voortaan met twee oogstrobots per oogstlijn is uitgerust. Ze worden onafhankelijk van elkaar hydraulisch aangestuurd. In de praktijk zal de ene robot steken en de andere een asperge afleggen en zo verder. - Foto's: Stan Verstegen

  De grootste zichtbare verandering die Cerescon doorvoerde sinds de testfase van de 1-rijige versie van de selectieve automatische aspergeoogstmachine afgelopen seizoen, is dat de machine voortaan met twee oogstrobots per oogstlijn is uitgerust. Ze worden onafhankelijk van elkaar hydraulisch aangestuurd. In de praktijk zal de ene robot steken en de andere een asperge afleggen en zo verder. - Foto's: Stan Verstegen

 • Het Italiaanse Bagioni Technology heeft haar oogstwagen (model Aspergespin) voorzien van camera’s, zodat de machine stopt als de oogstmedewerker buiten bereik van de camera’s is. De camera’s hangen onder het einde van de goot op de medewerker gericht.

  Het Italiaanse Bagioni Technology heeft haar oogstwagen (model Aspergespin) voorzien van camera’s, zodat de machine stopt als de oogstmedewerker buiten bereik van de camera’s is. De camera’s hangen onder het einde van de goot op de medewerker gericht.

 • Voor het vullen van tassenfolie met zand heeft de firma een wagen ontwikkeld waarmee twee personen op het veld kunnen werken.

  Voor het vullen van tassenfolie met zand heeft de firma een wagen ontwikkeld waarmee twee personen op het veld kunnen werken.

 • De Spargelgrubber SG-300 van Harlander combineert een diepe grondbewerking met het verkruimelen, mengen en afvlakken van de bovengrond én het inzaaien van een groenbemester, waarna de ruggen nog licht worden aangeaard.

  De Spargelgrubber SG-300 van Harlander combineert een diepe grondbewerking met het verkruimelen, mengen en afvlakken van de bovengrond én het inzaaien van een groenbemester, waarna de ruggen nog licht worden aangeaard.

 • Imants heeft haar diepspitter tot 90 centimeter robuuster gemaakt.

  Imants heeft haar diepspitter tot 90 centimeter robuuster gemaakt.

 • De Spargo van Coenders heeft er twee uitvoeringen bijgekregen om loof te snijden. Model W is voor het 2 rijensysteem met 2 bredere snijschijven van 10 centimeter en een dikkere binnenas. Model X is voor zwaardere (tot 90 ‘bodenpunkten’) bodems door grotere lagers en een dikkere binnenas.

  De Spargo van Coenders heeft er twee uitvoeringen bijgekregen om loof te snijden. Model W is voor het 2 rijensysteem met 2 bredere snijschijven van 10 centimeter en een dikkere binnenas. Model X is voor zwaardere (tot 90 ‘bodenpunkten’) bodems door grotere lagers en een dikkere binnenas.

 • Engels presenteerde een richter om krommingen uit de ‘poten’ van M-bogen voor minitunnels te halen. De capaciteit is circa 300 bogen per uur.

  Engels presenteerde een richter om krommingen uit de ‘poten’ van M-bogen voor minitunnels te halen. De capaciteit is circa 300 bogen per uur.

 • Op de zelfrijdende spuitmachine Hellios 3000 van Hardi zit de motor aan de achterkant. Dan volgt de tank van 3.000 liter, de cabine en tenslotte aan de voorkant de aluminium spuitbomen.

  Op de zelfrijdende spuitmachine Hellios 3000 van Hardi zit de motor aan de achterkant. Dan volgt de tank van 3.000 liter, de cabine en tenslotte aan de voorkant de aluminium spuitbomen.

 • Vanuit de cabine is er optimaal zicht op het werk en op het einde van een rij.

  Vanuit de cabine is er optimaal zicht op het werk en op het einde van een rij.

 • Hermeler heeft voortaan een 3-rijige variant op haar winterploeg.

  Hermeler heeft voortaan een 3-rijige variant op haar winterploeg.

 • De Profi Star Mega van Metasa ploegt 3 ruggen op of bouwt ze af en bewerkt tevens het onkruid in de paden en de zijkanten van de rug. Met een dieptand wordt het pad eerst losgetrokken.

  De Profi Star Mega van Metasa ploegt 3 ruggen op of bouwt ze af en bewerkt tevens het onkruid in de paden en de zijkanten van de rug. Met een dieptand wordt het pad eerst losgetrokken.

 • De nieuwe bodemfrees van Hermes is er een in de zware categorie. De freesdiepte is 20 tot 25 centimeter, de werkbreedte varieert tussen 1.025 (24 messen) en 1.525 (36 messen) millimeter.

  De nieuwe bodemfrees van Hermes is er een in de zware categorie. De freesdiepte is 20 tot 25 centimeter, de werkbreedte varieert tussen 1.025 (24 messen) en 1.525 (36 messen) millimeter.

 • De Hepro HSM 1800 is voortaan beschikbaar met een in een bocht haaks teruglopende band, waardoor één persoon bij de machine volstaat voor opleggen en afrapen van de dan geschilde asperges.

  De Hepro HSM 1800 is voortaan beschikbaar met een in een bocht haaks teruglopende band, waardoor één persoon bij de machine volstaat voor opleggen en afrapen van de dan geschilde asperges.

 • De HSM 3000, 6000 en 9000 zijn er nu in een versie die groene asperge kan schillen.

  De HSM 3000, 6000 en 9000 zijn er nu in een versie die groene asperge kan schillen.

 • Hepro introduceert ook de RSS snijmachine die asperges in één keer in vier tot vijf stukken snijdt.

  Hepro introduceert ook de RSS snijmachine die asperges in één keer in vier tot vijf stukken snijdt.

 • De grootste spitmachine die Imants ooit bouwde, spit 1,35 meter diep. De getrokken machine moest buiten blijven, omdat de organisatie bang was voor een te zware belasting van de vloer.

  De grootste spitmachine die Imants ooit bouwde, spit 1,35 meter diep. De getrokken machine moest buiten blijven, omdat de organisatie bang was voor een te zware belasting van de vloer.

Of registreer je om te kunnen reageren.