Doorgaan naar artikel

Feeststemming Open Dag Goertz Asperges

De opening van de nieuwbouw van een woonhuis en een kantoor was voor Franc en Paulien Goertz in Maria Hoop aanleiding een Open Dag te organiseren. Toevallig viel dat samen met Kom in de Kas.

’s Morgens knipte burgemeester Jos Hessels van de gemeente Echt-Susteren, waar Maria Hoop onder valt, een lint door ter opening van de nieuwbouw. Franc werd die morgen door Président Pieter Smits van het Confrérie de l’Asperge Limbourgondië geëerd met een medaille voor zijn verdiensten voor de Limburgse aspergeteelt.

Opkweek aspergeplanten

Goertz Asperges bestaat al bijna 30 jaar en is meer dan 10 jaar actief in de opkweek van aspergeplanten. Het bedrijf teelt onder het keurmerk Select Plant. Bij het kopen van planten stelt Goertz een van hun vier plantmachines gratis ter beschikking. De rassen die ze opkweken zijn Avalim, Backlim, Gijnlim, Grolim, Herkolim, Xenolim, Vitalim, Tallems, Bacchus, Cumulus, Cygnus, Ramires en Primaverde. Aan de rassen is al te zien dat de klantenkring niet alleen uit Nederlandse telers bestaat. Sterker nog, de meeste klanten zitten in Duitsland.

Ook geschild naar de klant

Naast de opkweek van planten, teelt Goertz Asperges zelf asperge. Onder het bedrijfsmotto ‘Van plant tot geschild bij de klant’ heeft het bedrijf zich de laatste jaren gespecialiseerd in de productie en verwerking van asperges, inclusief geschilde asperges.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin