Doorgaan naar artikel

Vlag in top bij Compliment Uden

Bij het ijsbergslabedrijf Compliment van Jolanda Nooijen en René Verbakel ging op woensdag 2 november de vlag in top. Hiermee werd symbolisch het bereiken van het hoogste punt gevierd van een splinternieuw logistiek centrum Compliment BV Uden. Daar zal voortaan ook het verwerken en verpakken van diverse groenten gaan plaats vinden. De symbolische handeling werd verricht door de vier kinderen van het echtpaar: Ies, Hent, Siem en Bo.

Het logistieke centrum omvat 6.200 vierkante meter en er is ruimte voor uitbreiding met nog eens 6.200 vierkante meter. Met de investering is een bedrag van € 6 à 7 miljoen gemoeid. Het centrum ligt in Volkel, het bedrijf in Zeeland blijft bestaan als plaats van waaruit de teeltactiviteiten plaatsvinden en waar de trekkers en het machinepark gestald staat. Verder vinden er de activiteiten plaats die onder het concept Hof van Zelland vallen.

Voorspoedig verloop

In haar speech sprak Jolanda Nooijen haar waardering uit voor de constructieve houding van de gemeente Uden. In april 2014 werden de eerste gesprekken met de gemeente gevoerd en in juni stond de koopprijs voor de grond al vast. Verder verliep de bouw onder leiding van projectmanager Roland Lijten van MIBA en uitgevoerd door aannemer Cornelissen voorspoedig. In november 2015 werd de eerste paal geslagen en nog geen jaar later kan de vlag in top. In maart 2017 moet het gebouw volledig operationeel zijn; de eerste Chinese kolen liggen er inmiddels al opgeslagen.

Duurzaam gebouw

Het gebouw is volgens de allernieuwste inzichten gebouwd als het gaat om duurzaamheid. Zo wordt de restwarmte van de koelmachines teruggewonnen via een warmtewisselaar en gebruikt voor verwarming van het gebouw. Er is geen gasverbruik en de verlichting bestaat uit ledverlichting. Er is extra dikke isolatie aangebracht en het afvalwater wordt voor lozing op het riool gezuiverd. Het gebouw voldoet aan alle eisen die Milieukeur stelt.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin