Vollegrond

Foto & video laatste update:23 jul 2015

Veel trekker voor een schappelijke prijs

De multi-trekkertest van Boerderij/Groenten & Fruit vergelijkt acht compacte boerentrekkers van rond de 58,8 kW (80 pk). Een impressie van de X4.50 van McCormick.

In 2014 introduceerde McCormick de X4-serie, als opvolger van de C-Max. De McCormick X4.50 heeft in de Landini 4-050 een blauw tweelingzusje.

Foto

 • Veel trekker voor een schappelijke prijs
  Foto: Jan Willem Schouten
 • De Italianen gaven de nieuwe McCormick-telg een geslaagd, stoer retro-uiterlijk, gecombineerd met een lichte, moderne vierstijlencabine.

  De Italianen gaven de nieuwe McCormick-telg een geslaagd, stoer retro-uiterlijk, gecombineerd met een lichte, moderne vierstijlencabine.

 • De X4 heeft een moderne, ruime cabine; als enige met slechts vier in plaats van zes stijlen. Gevolg: geen B-stijl die het zicht opzij belemmert. Maar dan weer wel een enorme glazen deur die, geopend, ver uitsteekt (72 cm).

  De X4 heeft een moderne, ruime cabine; als enige met slechts vier in plaats van zes stijlen. Gevolg: geen B-stijl die het zicht opzij belemmert. Maar dan weer wel een enorme glazen deur die, geopend, ver uitsteekt (72 cm).

 • Naar achteren kijk je tegen de verlaagde cabinerand aan. De airco vond een plekje in het naar onderen uitbuikende plafond.

  Naar achteren kijk je tegen de verlaagde cabinerand aan. De airco vond een plekje in het naar onderen uitbuikende plafond.

 • Het dasboard kantelt mee met het stuur. Standaard beschikt de McCormick over een massaslot.

  Het dasboard kantelt mee met het stuur. Standaard beschikt de McCormick over een massaslot.

 • De zijconsole doet volwassen aan. Alle hendels en knoppen zijn rechts gegroepeerd.

  De zijconsole doet volwassen aan. Alle hendels en knoppen zijn rechts gegroepeerd.

 • De pookknop op de net wat te ver naar voren staande, vrij korte versnellingshendel, bestaat uit twee delen. Dat voelt wat kwetsbaar aan. De hilo-knop zit op de pook. De groepenpook kent de symbolen haas, schildpad, slak en mens. Duidelijker is de groepen met cijfers te duiden. Prettige schuifhendel voor het handgas. De trekker heeft drie mechanische ventielen, alle goed gecodeerd met de kleuren blauw, zwart en groen. De hendelgreepjes hebben wel een scherp randje.

  De pookknop op de net wat te ver naar voren staande, vrij korte versnellingshendel, bestaat uit twee delen. Dat voelt wat kwetsbaar aan. De hilo-knop zit op de pook. De groepenpook kent de symbolen haas, schildpad, slak en mens. Duidelijker is de groepen met cijfers te duiden. Prettige schuifhendel voor het handgas. De trekker heeft drie mechanische ventielen, alle goed gecodeerd met de kleuren blauw, zwart en groen. De hendelgreepjes hebben wel een scherp randje.

 • De dieseltank is aan het frame gefixeerd met een spanband. Een wat vreemd ogende oplossing.

  De dieseltank is aan het frame gefixeerd met een spanband. Een wat vreemd ogende oplossing.

 • McCormick neemt met de komst van de X4 afscheid van de Perkins-motoren. Het stapt over op Deutz omdat dit merk, in tegenstelling tot Perkins, de klus qua Fase IIIB-emissie-eisen afkan zonder dieselpartikelfilter. Deutz gebruikt daarvoor uitlaatgasrecirculatie (EGR) en een dieseloxydatiekatalysator (DOC).

  McCormick neemt met de komst van de X4 afscheid van de Perkins-motoren. Het stapt over op Deutz omdat dit merk, in tegenstelling tot Perkins, de klus qua Fase IIIB-emissie-eisen afkan zonder dieselpartikelfilter. Deutz gebruikt daarvoor uitlaatgasrecirculatie (EGR) en een dieseloxydatiekatalysator (DOC).

 • De testtrekker beschikt over een mechanische omkeer met een lange slag. McCormick biedt echter ook een elektrohydraulische omkeershuttle aan. Een aanrader die z'n meerprijs (€1.000) waard is.

  De testtrekker beschikt over een mechanische omkeer met een lange slag. McCormick biedt echter ook een elektrohydraulische omkeershuttle aan. Een aanrader die z'n meerprijs (€1.000) waard is.

 • De McCormick heeft een puike, volledig uitgevoerde hef. Het is een  elektronische Bosch-hef met activiteitslampjes. Met neutraalstand op de snelhefknop; top.

  De McCormick heeft een puike, volledig uitgevoerde hef. Het is een  elektronische Bosch-hef met activiteitslampjes. Met neutraalstand op de snelhefknop; top.

 • De hef- en daalknoppen op de spatborden zijn tijdens aankoppelen makkelijk te verwarren met de aftakasknop. Dat kan gevaarlijk zijn. De hef tilt een nette 4,5 ton, meer dan fabrieksopgave.

  De hef- en daalknoppen op de spatborden zijn tijdens aankoppelen makkelijk te verwarren met de aftakasknop. Dat kan gevaarlijk zijn. De hef tilt een nette 4,5 ton, meer dan fabrieksopgave.

 • Links van de stoel de groepenhendel voor 540 en 540E. 540 en 1.000 tpm is optie. Het dashboard geeft zowel de toerentalkeuze als het actuele aftakastoerental weer.

  Links van de stoel de groepenhendel voor 540 en 540E. 540 en 1.000 tpm is optie. Het dashboard geeft zowel de toerentalkeuze als het actuele aftakastoerental weer.

 • Van volledig links naar rechts sturen vergt weinig (3,25) stuuromwentelingen. De trekker stuurt lekker direct en draait met een draaicirkel van net geen 9 meter lekker kort.

  Van volledig links naar rechts sturen vergt weinig (3,25) stuuromwentelingen. De trekker stuurt lekker direct en draait met een draaicirkel van net geen 9 meter lekker kort.

 • De X4.50 is te koop vanaf €37.475. De testtrekker met mechanische omkeer kost €42.450. Per kW is dat €733; een zeer schappelijke prijs gezien de hoeveelheid trekker die je ervoor krijgt.

  De X4.50 is te koop vanaf €37.475. De testtrekker met mechanische omkeer kost €42.450. Per kW is dat €733; een zeer schappelijke prijs gezien de hoeveelheid trekker die je ervoor krijgt.

Of registreer je om te kunnen reageren.