Vollegrond

Foto & video laatste update:29 jul 2014

Chrisje en Kirpy gezamenlijk ‘on tour’

Over het mechanisch oogsten van asperge wordt in de praktijk volop gediscussieerd. Dan gaat het om de inzet van de machines Chrisje en Kirpy.

Beide fabrikanten gingen begin juni in Duitsland gezamenlijk 'on tour' om de machines op drie bedrijven te demonstreren. Birgit Scheel van Spargel und ErdbeerProfi doet in editie 15 van Groenten&Fruit verslag en maakte tijdens de demonstratie van beide machines een filmpje.

In Nederland lopen inmiddels drie Chrisjes en verder eentje in Duitsland en eentje in Frankrijk. Kirpy's zijn er in Nederland nog geen verkocht, in Duitsland lopen er 38, waarvan 6 zelfrijdende en 32 getrokken machines. Ook in Hongarije en Peru zijn Kirpy's te vinden en binnenkort in China.

Klik hier voor een uitgebreid filmpje over Chrisje dat Christiaens Agro zelf maakte tijdens de demonstratie.

Of registreer je om te kunnen reageren.