Vollegrond

Foto & video

Film: de wondere wereld van witlof

'De wondere wereld van witlof' klinkt bijna als een sprookje. In werkelijkheid is het de titel van een korte film die de productie van witlof in beeld brengt vanaf het moment van zaaien tot en met de trek en het inpakken.

De meeste groentetelers weten wat er allemaal bij komt kijken voordat een product als witlof in de winkel ligt. De gemiddelde consument weet er echter weinig van.

"De eerste aanzet voor de film werd in 2012 genomen", vertelt Elvira Visser. Ze is de partner van witlofteler Koos Groot in Venhuizen (Horti Hydro Cultures) en initiatiefnemer voor deze op de consument gerichte informatieve film.

De eerste opnames werden in mei vorig jaar gemaakt tijdens het zaaien aan het begin van de wortelteelt. Vervolgens komen in chronologische volgorde de overige teeltfases aan bod, van de groei, het rooien en sorteren van de witlofwortels, het invriezen en bewaren van de wortels in koelcellen, het plaatsen van de wortels in forceerbakken en het treken, oogsten en verpakken van de kroppen.

Of registreer je om te kunnen reageren.