Vollegrond

Foto & video laatste update:20 mrt 2013

Veiling is kloppend hart Belgische prei

West-Vlaanderen is dé preiregio van België met Veiling REO als bedrijvig middelpunt. Een groep Nederlandse telers nam er een kijkje en raakte onder de indruk van de Belgische aanpak met het kwaliteitslabel Flandria als handelsmerk. Een van de bezochte telers is Randy Degezelle in Meulenbeke. Hij zet prei af in bussels van een kilo met normaal gesproken drie tot vier stuks prei, hoewel vijf tot acht stuks onder omstandigheden ook tot de mogelijkheden behoren. Dat busselen kost hem 15 cent extra per kilo, maar die extra kosten verdient terug, mede door zijn gegarandeerde constante levering. De prei van Degezelle wordt met wortels geleverd en de lengte van de wortels is variabel. De Belgische visie is dat wortels de versheid en authenticiteit van het product accentueert. Een uitgebreide reportage staat in editie 6 van Groenten&Fruit.

Of registreer je om te kunnen reageren.