Vollegrond

Foto & video

Kruiden rooien met eigen machines

De teelt van diverse kleine gewassen vraagt een divers machinepark. Om dat betaalbaar te houden is het prettig als je zelf machines kunt bouwen. Arjen Bevelander knutselde voor zijn teelten al heel wat machines in elkaar. Verlichting van arbeid staat daarbij centraal.

Foto

 • Arjan Bevelander in Achthuizen (Z.-H.) teelt Chinese kool, selderij, krulpeterselie, platte peterselie, koriander, munt, tijm en bieslook.

  Arjan Bevelander in Achthuizen (Z.-H.) teelt Chinese kool, selderij, krulpeterselie, platte peterselie, koriander, munt, tijm en bieslook.

 • Bevelander heeft een gigantische rooimachine voor zijn bieslook, met daarop elementen afkomstig van diverse soorten rooimachines.

  Bevelander heeft een gigantische rooimachine voor zijn bieslook, met daarop elementen afkomstig van diverse soorten rooimachines.

 • Een gigantische machine met een gigantisch uitzicht…

  Een gigantische machine met een gigantisch uitzicht…

 • Bevelander verpakt de kruiden op zijn bedrijf, waaronder platte peterselie.

  Bevelander verpakt de kruiden op zijn bedrijf, waaronder platte peterselie.

 • Op diverse verpakte groenten staat tegenwoordig een QR-code, waarmee op de website van de teler snel inzichtelijk kan worden gemaakt hoe de teelt en verwerking bij hem verlopen. Bevelander is bezig met het maken van een website.

  Op diverse verpakte groenten staat tegenwoordig een QR-code, waarmee op de website van de teler snel inzichtelijk kan worden gemaakt hoe de teelt en verwerking bij hem verlopen. Bevelander is bezig met het maken van een website.

 • De oogst van peterselie gaat handmatig. Bevelander ontwierp een plantmachine voor het planten van kluit- en perspotplanten van bieslook en een zaaimachine voor koriander, waarvan alleen het zaai-element origineel is.

  De oogst van peterselie gaat handmatig. Bevelander ontwierp een plantmachine voor het planten van kluit- en perspotplanten van bieslook en een zaaimachine voor koriander, waarvan alleen het zaai-element origineel is.

 • De oogstbak die Bevelander ontwierp, weegt 500 kilo. De bak meet 2.60 bij 1.30 meter, waardoor er twee pallets overdwars inpassen met daarvoor nog ruimte voor oogstsleetjes.

  De oogstbak die Bevelander ontwierp, weegt 500 kilo. De bak meet 2.60 bij 1.30 meter, waardoor er twee pallets overdwars inpassen met daarvoor nog ruimte voor oogstsleetjes.

 • Arjen Bevelander: “De machines die er zijn, zijn vooral groot en zwaar. Die zijn minder geschikt voor onze kleine gewassen.” Bevelander komt uitgebreid aan het woord in editie 23 van Groenten&Fruit.

  Arjen Bevelander: “De machines die er zijn, zijn vooral groot en zwaar. Die zijn minder geschikt voor onze kleine gewassen.” Bevelander komt uitgebreid aan het woord in editie 23 van Groenten&Fruit.

Of registreer je om te kunnen reageren.