Vollegrond

Foto & video

Spruiten met gegarandeerd uitstelleven

Spruiten die eruit zien alsof ze gisteren zijn geplukt, maar in werkelijkheid in mei zijn geoogst. Dat is mogelijk. De lange houdbaarheid is mede te danken aan de doorlaatbaarheid van het verpakkingsfolie met gaatjes van minder dan 0,1 millimeter.

De verpakkingsfolie komt van Perfotec in Zwijndrecht. Dit bedrijf perforeert folie met een lasersysteem, waarbij de doorlaatbaarheid afgestemd wordt op de ademhaling van het te verpakken product. Om de ademhaling te meten heeft het bedrijf een respiratiemeter ontwikkeld.

Volgens Bas Groeneweg van Incotec kunnen in Schotland geteelde spruiten -onder ‘Nederlandse’ teeltomstandigheden- in de folie wel 12 tot 15 dagen kraakhelder blijven”. Hoe dit werkt is te zien in onderstaand filmpje.

Of registreer je om te kunnen reageren.