Vollegrond

Foto & video 1949 bekeken

Oogsthulp asperges onder minitunnels

Engels Machines uit het Limburgse Helden introduceert deze week op de Aspergebeurs in Karlsruhe een slim systeem voor de oogst van asperges onder minitunnels met de Aspergespin-oogsthulp: met tunnelbogen die in de lengterichting naast de rug worden gezet. Dat geeft letterlijk vrij baan. De Aspergespin is aan de achterkant dusdanig aangepast dat de thermofolie en de zwart-wittefolie tegelijk worden opgelicht, en na passage weer correct worden teruggelegd. Eveneens nieuw is de automatische steekhulp (AHS) in combinatie met een camerasysteem voor de detectie van oogstbare asperges en activering van de steekmessen. De spin beweegt met een hoge zoek/loopsnelheid. Bij het signaleren van een of meer oogstbare asperges wordt overgeschakeld op ‘zoeksnelheid’. Het steken van een asperge kost steeds een halve seconde. Bekijk in dit filmpje hoe het allemaal werkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.