Vollegrond

Foto & video 2 reactieslaatste update:30 sep 2011

Goede broccoli (wk 38)

Over de kwaliteit van de broccoli in week 38 (aankoop 23 september) kunnen we kort zijn, want die is aanzienlijk beter dan in de afgelopen twee weken. Met dank aan de drogere weersomstandigheden. Bij Emté lagen de mooiste schermen, vers en groen, net als bij Plus (in de actie), Jumbo en AH. Bij de AH-broccoli viel op dat er veel blad door het scherm heen stak. Verder zaten er wat smetvlekjes op. Aldi: tegen overrijp aan, met een niet al te fris ogend snijvlak. Hekkensluiter C1000 doet in week 38 in overrijpe broccoli. De aandacht is inmiddels weer wat weggeëbd, maar tijdens en direct na de Ehec-crisis stond ‘tracking and tracing’ weer even voluit in de schijnwerpers: een sluitend systeem waaraan de herkomst van het product te herleiden is. Voor broccoli mag je hopen dat Plus, Jumbo, Albert Heijn en C1000 hun administratie daarover op orde hebben (?), want aan het product zelf of aan de kisten waarin de broccoli in het schap ligt, is geen enkele aanwijzing over de herkomst, of over de toeleverende partij te vinden. Deze schermen moeten ter plekke afgewogen worden, op de prijssticker wordt -behalve de prijs- alleen de verpakkingsdatum vermeld. Alleen bij Emté en Aldi is direct duidelijk waar de broccoli vandaan komt. Bron: Groenten & Fruit - auteur Joost Stallen

Foto

 • 1. Emté. 520 gram, waarvan 20 procent stronk, vers.

  1. Emté. 520 gram, waarvan 20 procent stronk, vers.

 • 2. Plus. Vers, 416 gram, 9 procent stronk, 1,18 euro per kilo in de actie.

  2. Plus. Vers, 416 gram, 9 procent stronk, 1,18 euro per kilo in de actie.

 • 3. Jumbo. 620 gram, 10 procent stronk, 1,78 euro per kilo.

  3. Jumbo. 620 gram, 10 procent stronk, 1,78 euro per kilo.

 • 4. AH. Vers, wel met enige smetvlekjes, 1,98 euro per kilo.

  4. AH. Vers, wel met enige smetvlekjes, 1,98 euro per kilo.

 • 5. Aldi. Tegen overrijp aan, 586 gram, 17 procent stronk.

  5. Aldi. Tegen overrijp aan, 586 gram, 17 procent stronk.

 • 6. C1000. 1,78 euro per kilo.

  6. C1000. 1,78 euro per kilo.

Redactie GFActueel

Laatste reacties

 • no-profile-image

  nico barendse

  los van rijp en andere kwaliteits zaken valt het mij op dat er tegenwoordig steeds langere stronken aan de broccoli zitten. Extra betaald gewicht voor de afvalbak???

 • no-profile-image

  Stan Hage

  Beste Nico. Broccoli is net zo als bloemkool een bloem. De steel geeft een buffer en dus een langer uitstalleven. Met bloemkool doen we dit met blad. Als een tulp geen steel heeft snapt iedereen dat hij zo uitvalt maar bij broccoli is dat besef er nog niet. Los hiervan is de steel nadat je hem schilt eigenlijk het lekkerste van de broccoli. Zelfs rauw is het lekker. Een aantal kwaliteits afnemers hebben zelf een voorkeur voor een langere steel.

Of registreer je om te kunnen reageren.