Vollegrond

Foto & video 1316 bekeken

ZON introduceert premium asperge ‘Witgoud’

Op dinsdag 22 maart lanceerde ZON fruit & vegetables een nieuw afzetconcept voor asperge. Dat gebeurde bij het nummer één Aspergerestaurant van 2010: Brienen aan de Maas in Well. De telers die in de productcommissie van ZON zitten, waren betrokken bij het bedenken van het nieuwe concept dat naast premium asperge ‘Witgoud’, ‘Hollandse Traditie’ en ‘Aspergepakket’ bevat. Met dit concept gaat ZON fors inzetten op het aanbieden van verse asperges via de Nederlandse supermarkten. Het concept vloeit voort uit consumentenonderzoek en speelt in op de wensen van de consument die daarbij aan het licht kwamen, zoals de behoefte aan een ‘premium segment’. Het ‘Aspergepakket’ bevat kortere asperges geschikt voor de soep, salades of om te wokken. De traditionele asperges heeft ZON dit seizoen voor de retail ook geschild beschikbaar. Meer over dit nieuwe concept valt te lezen in GF Actueel van week 12. Bron: Groenten&Fruit – Auteur: Stan Verstegen

Foto

 • De premium asperge ‘Witgoud’ werd gepresenteerd bij Brienen aan de Maas in Well, een toprestaurant op een toplocatie.

  De premium asperge ‘Witgoud’ werd gepresenteerd bij Brienen aan de Maas in Well, een toprestaurant op een toplocatie.

 • Maar liefst 28 koks van toprestaurants uit Nederland woonden de presentatie bij, met daarnaast nog vertegenwoordigers van de handel en retail en enkele aspergetelers van ZON.

  Maar liefst 28 koks van toprestaurants uit Nederland woonden de presentatie bij, met daarnaast nog vertegenwoordigers van de handel en retail en enkele aspergetelers van ZON.

 • Aspergetelers Frank Swinkels en Roger Lenders waren uitgenodigd om het geheim van lekkere (Limburgse) asperges toe te lichten aan de topkoks. Frank treft nog zijn voorbereidingen...

  Aspergetelers Frank Swinkels en Roger Lenders waren uitgenodigd om het geheim van lekkere (Limburgse) asperges toe te lichten aan de topkoks. Frank treft nog zijn voorbereidingen...

 • ZON Directeur Ron de Greeff (links) en voorzitter van Stichting Dubbel A Pieter Smits (rechts) op het terras onder een stralende zon (of ZON?). Stralen deden beide op deze dag zeker!

  ZON Directeur Ron de Greeff (links) en voorzitter van Stichting Dubbel A Pieter Smits (rechts) op het terras onder een stralende zon (of ZON?). Stralen deden beide op deze dag zeker!

 • Manager Communicatie & PR van ZON Jos Caubo stelt de topkoks René Brienen en Robert Kranenborg (bekend van het TV-programma Topchef) voor. Zij zorgden voor een licht verteerbare en zeer verrassende 4-gangen aspergelunch, voorafgaand door amuses.

  Manager Communicatie & PR van ZON Jos Caubo stelt de topkoks René Brienen en Robert Kranenborg (bekend van het TV-programma Topchef) voor. Zij zorgden voor een licht verteerbare en zeer verrassende 4-gangen aspergelunch, voorafgaand door amuses.

 • De genodigde hadden er wel oren naar…

  De genodigde hadden er wel oren naar…

 • Frank Swinkels en Roger Lenders leggen het geheim van lekkere asperges uit. Lenders teelt biologische groene asperge in Turkije, Swinkels kas en tunnelasperge in Ysselsteyn. De overeenkomst? Beide asperges groeien ongestoord en zijn daardoor van top tot teen mals. Een tip voor de topkoks, want daar moet je met de gaartijd rekening mee houden!

  Frank Swinkels en Roger Lenders leggen het geheim van lekkere asperges uit. Lenders teelt biologische groene asperge in Turkije, Swinkels kas en tunnelasperge in Ysselsteyn. De overeenkomst? Beide asperges groeien ongestoord en zijn daardoor van top tot teen mals. Een tip voor de topkoks, want daar moet je met de gaartijd rekening mee houden!

 • De nieuwe commercieel directeur Hans List van ZON licht toe dat ‘Witgoud’ uitsluitend bestaat uit asperge van 20 tot 24 millimeter, dus nog uniformer zijn dan super AA-I, en uitsluitend perfecte kwaliteit bevat.

  De nieuwe commercieel directeur Hans List van ZON licht toe dat ‘Witgoud’ uitsluitend bestaat uit asperge van 20 tot 24 millimeter, dus nog uniformer zijn dan super AA-I, en uitsluitend perfecte kwaliteit bevat.

 • René Brienen overhandigt Robert Kranenborg het eerste kistje ‘Witgoud’, waarna ze ermee in de keuken aan de slag gaan.

  René Brienen overhandigt Robert Kranenborg het eerste kistje ‘Witgoud’, waarna ze ermee in de keuken aan de slag gaan.

 • De gezichten spreken boekdelen over zoveel pracht.

  De gezichten spreken boekdelen over zoveel pracht.

 • Asperge met paling uit de Maas. Voor het laatst vandaag, want op de Maas mag niet langer op paling gevist worden.

  Asperge met paling uit de Maas. Voor het laatst vandaag, want op de Maas mag niet langer op paling gevist worden.

 • Peter Neessen en Lisette Swinkels zijn zichtbaar gecharmeerd van de presentatie van deze amuse.

  Peter Neessen en Lisette Swinkels zijn zichtbaar gecharmeerd van de presentatie van deze amuse.

 • In de keuken is het hard werken geblazen, maar ook daar is het goed georganiseerd.

  In de keuken is het hard werken geblazen, maar ook daar is het goed georganiseerd.

 • Mira Konstantinova, marketing manager asperge van ZON, begeleidt het project verder. Er is inmiddels ook een website met onder andere recepten en materiaal voorhanden voor in de supermarkten. ZON gaat ook een officiële afsluiting van het aspergeseizoen organiseren.

  Mira Konstantinova, marketing manager asperge van ZON, begeleidt het project verder. Er is inmiddels ook een website met onder andere recepten en materiaal voorhanden voor in de supermarkten. ZON gaat ook een officiële afsluiting van het aspergeseizoen organiseren.

 • Het was zomers, perfect passend bij het begin van de lente.

  Het was zomers, perfect passend bij het begin van de lente.

 • Asperge op zijn Limburgs als hoofdgerecht, compleet met Livarham en een perfect gepocheerd eitje. Daarbij nog een Turks wijntje van Kavaklideze… Hoe mooi kan het leven zijn aan de oevers van de Maas.

  Asperge op zijn Limburgs als hoofdgerecht, compleet met Livarham en een perfect gepocheerd eitje. Daarbij nog een Turks wijntje van Kavaklideze… Hoe mooi kan het leven zijn aan de oevers van de Maas.

 • Het team van Brienen aan de Maas kreeg een staande ovatie voor deze perfect verzorgde lunch. Nu nog kijken of het vervolg van het concept net zo succesvol is als de start. ZON gáát ervoor.

  Het team van Brienen aan de Maas kreeg een staande ovatie voor deze perfect verzorgde lunch. Nu nog kijken of het vervolg van het concept net zo succesvol is als de start. ZON gáát ervoor.

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.