Vollegrond

Foto & video 397 bekeken laatste update:31 mei 2010

TEST: Rugpijn door prijsverschillen

Plus en C1000 vroegen afgelopen zaterdag 16 mei 3,98 euro voor een kilootje asperges. Bij AH lagen ze voor 9,98 per kilo. Zes euro prijsverschil, toe maar. Je zal maar mogen boeren voor Plus, of voor C1000… In de kwaliteitsbeoordeling van vorige week liep de prijs voor asperges bij de bezochte supermarkten C1000, Plus, AH, Jumbo. Lidl en Aldi uiteen van 3,58 (Lidl) tot 5,78 per kilo. “Lekker goedkoop” werd toen al in een reactie op die Lidlprijs opgemerkt. Een ander reageerde daarop met de met de vraag over wiens rug die goedkope asperges werden aangeboden. De mogelijkheden: of de betreffende supermarkt verkoopt zijn asperges met verlies, of de tussenhandel, of de telers. Wiens rug wordt gebruikt om overheen te lopen? Het antwoord kunt u hieronder kwijt. Overigens zijn goedkope asperges niet per definitie van de minste kwaliteit. De asperges bij Plus (die van 3,98 euro) waren zondermeer het beste en kakelvers. C1000 - afgelopen zaterdag eveneens voor die zot lage prijs - had de oudste (=minste) asperges. Aldi ziet nog steeds niets in asperges. “We hebben ze wel in een potje, maar dat zal wel niet de bedoeling zijn.” De Duitse kiloknaller had wel een aspergepan in de aanbieding, voor 19,90 euro. Daar kun je bijna 5 kilo asperges voor kopen!

Foto

 • Stan is er even tussenuit gepiept - vanwege zijn zilveren bruiloft - vandaar dat redacteur Joost Stallen zijn 'aspergetaken' even overneemt.

  Stan is er even tussenuit gepiept - vanwege zijn zilveren bruiloft - vandaar dat redacteur Joost Stallen zijn 'aspergetaken' even overneemt.

 • 1.	Plus: 3,98 euro per kilo. Kakelvers, Waardering 9.

  1. Plus: 3,98 euro per kilo. Kakelvers, Waardering 9.

 • 2.	Jumbo: 7,98 per kilo. Ze werden net uit de vrachtwagen gereden. Waardering 8.

  2. Jumbo: 7,98 per kilo. Ze werden net uit de vrachtwagen gereden. Waardering 8.

 • 3.	Lidl: 4,98 euro per kilo. Alleen gesorteerd op ondermaat, dat oogt slordig. Onderkant van het zakje is ondoorzichtig zwart. Klanten kunnen de onderkant van de asperges niet beoordelen. Kwaliteit is oké, vanwege die maskerende verpakking is de waardering een 6.

  3. Lidl: 4,98 euro per kilo. Alleen gesorteerd op ondermaat, dat oogt slordig. Onderkant van het zakje is ondoorzichtig zwart. Klanten kunnen de onderkant van de asperges niet beoordelen. Kwaliteit is oké, vanwege die maskerende verpakking is de waardering een 6.

 • AH: 9,98 per kilo. Bosje met kekke elastiekjes, ingedroogd, gescheurd en duur. Waardering 5.

  AH: 9,98 per kilo. Bosje met kekke elastiekjes, ingedroogd, gescheurd en duur. Waardering 5.

 • 5.	C1000: 3,98 euro per kilo. Oude partij, ingedroogd, armoe. Waardering 4.

  5. C1000: 3,98 euro per kilo. Oude partij, ingedroogd, armoe. Waardering 4.

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.