Vollegrond

Foto & video 4786 bekeken laatste update:31 mei 2010

TEST: Kwaliteit asperge bij Lidl 'gebroken'

Vorige week werd op deze plaats al verbaasd gereageerd op het prijsverschil tussen asperge bij de ene of andere grootgrutter. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste kilo was toen 6 euro. Afgelopen vrijdag 21 mei was dat verschil 6,40 euro: Jumbo en Plus vroegen 9,98 per kilo, C1000 nam genoegen met 3,58 per kilo. Opnieuw bestond er geen relatie tussen prijs en kwaliteit: de goedkope C1000 asperges waren om te zoenen zo mooi. Dat is een hele verbetering, want vorige week kregen de C1000 asperges nog het predicaat ‘armoe’. Van eenzelfde topkaliber zijn deze keer de asperges bij Jumbo. Op een goede tweede plaats, net als vorige week. Albert Heijn is een beetje de weg kwijt, met witte asperges in een zakje waarop toch echt ‘groene asperges’ staat. Bij het filiaal in Breda lagen er bovendien twee verschillende kwaliteiten voor dezelfde prijs. Heeft de klant nog wat te kiezen… Plus, vorige week glorieus winnaar met de mooiste asperges, levert deze week flink in. Bijna 10 euro voor asperges van 16 tot 20 millimeter. Op de vraag aan de groentenchef of hij ook AA-sortering had: “Misschien dat die morgen komen, maar daar kun je geen pijl op trekken.” Tja... Lidl is deze week hekkensluiter met haar kwaliteit: grauw en geknakt, dus armoe.

Foto

 • 1.	C 1000. 3,58 per kilo. Losse asperges, top, uniform, vers. In week 20 op de laatste plaats. Waardering 9.

  1. C 1000. 3,58 per kilo. Losse asperges, top, uniform, vers. In week 20 op de laatste plaats. Waardering 9.

 • 2.	Jumbo, 9,98 per kilo. Losse asperges, net zo mooi als van C 1000. In week 20 ook op de tweede plek. (In het Bredase filiaal waren de verpakte asperges à 7,98 euro per kilo net uitverkocht). Waardering 8,5.

  2. Jumbo, 9,98 per kilo. Losse asperges, net zo mooi als van C 1000. In week 20 ook op de tweede plek. (In het Bredase filiaal waren de verpakte asperges à 7,98 euro per kilo net uitverkocht). Waardering 8,5.

 • AH: 4,98 per kilo. ‘Groene’ asperges.

  AH: 4,98 per kilo. ‘Groene’ asperges.

 • Aanduiding op de verpakking van AH C 21: kwaliteit ok, waardering 8.

  Aanduiding op de verpakking van AH C 21: kwaliteit ok, waardering 8.

 • Aanduiding op de AH verpakking D 21: matigjes, beoordeling 6.

  Aanduiding op de AH verpakking D 21: matigjes, beoordeling 6.

 • Plus: 9,98 per kilo. 16-20 millimeter, kwaliteit matigjes, waardering 5.

  Plus: 9,98 per kilo. 16-20 millimeter, kwaliteit matigjes, waardering 5.

 • Lidl: 4,98 per kilo. Vanaf 16 millimeter, kwaliteit matigjes, blijkbaar ruw mee omgesprongen. Waardering 4.

  Lidl: 4,98 per kilo. Vanaf 16 millimeter, kwaliteit matigjes, blijkbaar ruw mee omgesprongen. Waardering 4.

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.