Vollegrond

Foto & video 4 reactieslaatste update:31 mei 2010

TEST: Bestekoop asperge bij Lidl

Eerlijk is eerlijk, mooie asperges deze week bij de Lidl in Horst en voor boterzacht prijsje van 1,79 euro per pond. Ze zijn zo mooi, dat je bijna gaat denken dat ze uit Peru komen, maar dat mag je natuurlijk nooit zeggen. Op de doos staat Langfruit als teler, als verpakker en als leverancier. Dat eerste lijkt in ieder geval toch onwaarschijnlijk. Daartegen in schril contrast de asperges van groentespeciaalzaak t’ Trostomaatje, nota bene schuin tegenover de Lidl. Weliswaar is het geen klasse I, maar II grof, en voor slechts 1,49 euro per pond, maar volgens de ‘aspergepolitie’ toch een kwaliteit een groentespeciaalzaak onwaardig. De eigenaar gebruikt het argument dat hij de klasse I dubbele A vandaag nog moet gaan inkopen. Tja… ik kom ze nu kopen en niet pas vanmiddag! Nog een leuk weetje, de asperges van de Plus in Horst, eigendom van de gebroerders Lucassen, komen van aspergeboerderij Californië, een gehucht vlakbij Grubbenvorst. Bij de Aldi is het aspergeseizoen nog steeds niet geopend. “Wij bepalen niet zelf wat er in de schappen komt, dat doet de centrale inkoopafdeling en dat kan van week tot week verschillen. Misschien vinden die ze op dit moment nog te duur.” Dat is tenminste een eerlijk antwoord!

Foto

 • Piepen deden de asperges van de Lidl deze week in alle toonaarden.

  Piepen deden de asperges van de Lidl deze week in alle toonaarden.

 • Nog een toegift van vorige keer, Nederlandse en Peruaanse (met parasolletje) samen op één bord. De Nederlandse bleken in deze minitest het smaakvolst.

  Nog een toegift van vorige keer, Nederlandse en Peruaanse (met parasolletje) samen op één bord. De Nederlandse bleken in deze minitest het smaakvolst.

 • Lidl: Bestekoop. Hagelwit, vrijwel niets op aan te merken, op een klein vlekje na. Herkomst Langfruit, Nederland, 16 millimeter en op. Actieprijs 3,58 per kilo (in zak van 500 gram). Een 8.

  Lidl: Bestekoop. Hagelwit, vrijwel niets op aan te merken, op een klein vlekje na. Herkomst Langfruit, Nederland, 16 millimeter en op. Actieprijs 3,58 per kilo (in zak van 500 gram). Een 8.

 • ’t Trostomaatje: Abosluut dieptepunt, hoewel de sortering natuurlijk een mindere kwaliteit is. Toch verwacht je dat niet in een speciaalzaak. 2,98 per kilo. Een 3.

  ’t Trostomaatje: Abosluut dieptepunt, hoewel de sortering natuurlijk een mindere kwaliteit is. Toch verwacht je dat niet in een speciaalzaak. 2,98 per kilo. Een 3.

 • C1000: Sortering AA-SQ (20/28 mm). Herkomst ZON. Het is sortering AAA, zou ik zeggen. Wel mooi, iets rose en wat scheuren aan de onderzijde. Actieprijs 3,98 per kilo (los). Een 8,5.

  C1000: Sortering AA-SQ (20/28 mm). Herkomst ZON. Het is sortering AAA, zou ik zeggen. Wel mooi, iets rose en wat scheuren aan de onderzijde. Actieprijs 3,98 per kilo (los). Een 8,5.

 • Jumbo: Iets scheuren aan de onderzijde. Prijs 4,98 per kilo (los). Een 8,5.

  Jumbo: Iets scheuren aan de onderzijde. Prijs 4,98 per kilo (los). Een 8,5.

 • Plus: Die zijn dus vers van de boer. Met 5,98 per kilo (los) wel de duurste trouwens. Mooi, ietsje roest en een scheurtje. Een 8.

  Plus: Die zijn dus vers van de boer. Met 5,98 per kilo (los) wel de duurste trouwens. Mooi, ietsje roest en een scheurtje. Een 8.

 • AH: De supermarkt heeft haar leven sinds vorige week gebeterd, nu met een Nederlands vlaggetje op de verpakking. Wel wat roestplekjes en iets ingedroogd op het snijvlak. Sortering 20-28 mm. Stevige prijs van 5,78 per kilo (in zak van 500 gram). “U bepaalt hoe weinig u betaalt”, staat er op de bon… Een 7.

  AH: De supermarkt heeft haar leven sinds vorige week gebeterd, nu met een Nederlands vlaggetje op de verpakking. Wel wat roestplekjes en iets ingedroogd op het snijvlak. Sortering 20-28 mm. Stevige prijs van 5,78 per kilo (in zak van 500 gram). “U bepaalt hoe weinig u betaalt”, staat er op de bon… Een 7.

Redactie GFActueel

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Maren Schoormans- Monsanto

  Hulde voor Langfruit en Lidl, ik heb ze ook gegeten, ze waren kakelvers.
  Niet te geloven voor deze prijs....

 • no-profile-image

  beduveld

  Tja, over wiens rug?

 • no-profile-image

  Jes Gebhardt

  Tja, en dan vragen wij ons maar af hoe het toch komt dat deze zichzelf "groentespecialisten" noemende amateurs steeds meer terrein verliezen aan de supermarkt....

 • no-profile-image

  Johan

  Is het nou echt zo lastig voor een groente-speciaalzaak om de Asperges, na sluiting van de winkel, af te dekken met een vochtige doek, alvorens dit deze worden ingeruimd in de koelcel? Zo houdt je Asperges namelijk nog een week kraakvers....

Of registreer je om te kunnen reageren.