Vollegrond

Foto & video laatste update:31 mei 2010

TEST: Valse start aspergeseizoen

Het aspergeseizoen mag dan twee weken geleden officieel begonnen zijn, bij de op woensdag 28 april bezochte supermarkten in Venray, Horst en Sevenum is daar vrij weinig van te merken. Sterker nog, bij Albert Heijn liggen groene asperge uit Italië en witte uit Peru! De dienstdoende chef van de groenteafdeling heeft er ook geen verklaring voor, maar beaamt dat het vreemd is. Bij de Lidl en Aldi zijn zelfs nog geen asperges te bekennen, maar die komen er in ieder geval bij de Lidl deze week nog wel, aldus chef agf. Bij C 1000 is er een actie met Nederlandse asperge voor 5,99 per kilo, alleen de kwaliteit is werkelijk bedroevend. Bij Jumbo vrij fatsoenlijke asperge, wel iets ingedroogd aan de onderkant en sommige rose verkleurd, maar het kan door de beugel. Bij de Plus veruit de mooiste, alleen het snijvlak is wat ingedroogd. De komende weken zal de 'aspergepolitie' wekelijks verslag doen van de kwaliteit van de asperges in de genoemde supermarkten. Bron: gfactueel.nl - Auteur: Stan Verstegen

Foto

 • Nee, de asperges van C1000 geven echt geen piep meer…

  Nee, de asperges van C1000 geven echt geen piep meer…

 • C 1000. Ingedroogde, gescheurde, slappe stokken. En daar durven ze nog 5,99 euro per kilo voor te vragen! Een 2, omdat ze er bij een ander filiaal ietsje beter uitzagen. Los in een herkenbaar Nederlands kistje, zonder verdere informatie.

  C 1000. Ingedroogde, gescheurde, slappe stokken. En daar durven ze nog 5,99 euro per kilo voor te vragen! Een 2, omdat ze er bij een ander filiaal ietsje beter uitzagen. Los in een herkenbaar Nederlands kistje, zonder verdere informatie.

 • Albert Heijn,. Witte asperge uit Peru en groene uit Italië! Het Nederlandse aspergeseizoen is twee weken geleden echt begonnen hoor… Daarom een 3, hoewel de kwaliteit niet eens zo slecht was, vooral rose verkleuring. De prijs was maar liefst 8,89 euro per kilo. Klasse I, code B18.

  Albert Heijn,. Witte asperge uit Peru en groene uit Italië! Het Nederlandse aspergeseizoen is twee weken geleden echt begonnen hoor… Daarom een 3, hoewel de kwaliteit niet eens zo slecht was, vooral rose verkleuring. De prijs was maar liefst 8,89 euro per kilo. Klasse I, code B18.

 • Jumbo. Nette asperge, een beetje ingedroogd, sommige rose, maar daar kun je mee thuis komen. Hoewel, de prijs dan misschien discussie oplevert: 9,98 euro per kilo! Bijna voldoende, dus een 6. Inpakdatum 28/4. Dat kan kloppen, maar dat is zeker niet de oogstdatum.

  Jumbo. Nette asperge, een beetje ingedroogd, sommige rose, maar daar kun je mee thuis komen. Hoewel, de prijs dan misschien discussie oplevert: 9,98 euro per kilo! Bijna voldoende, dus een 6. Inpakdatum 28/4. Dat kan kloppen, maar dat is zeker niet de oogstdatum.

 • Plus. Behoudens het snijvlak niets op aan te merken. Ik houd het op een 7. Klasse I, 16-20 millimeter, code 16F/17C. Een mix? De prijs 7,89 euro per kilo. De Beste Koop.

  Plus. Behoudens het snijvlak niets op aan te merken. Ik houd het op een 7. Klasse I, 16-20 millimeter, code 16F/17C. Een mix? De prijs 7,89 euro per kilo. De Beste Koop.

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.