Vollegrond

Foto & video laatste update:25 jan 2011

Jarige Takii opent nieuwbouw

Het Japanse zaadbedrijf Takii opende enkele dagen geleden een nieuwe bedrijfshal met laboratoria op haar Europese hoofdvestiging in De Kwakel. Dat ging onder andere gepaard met Japans ceremonieel. Hoe deze openingsdag vorm werd gegeven is te zien in een serie foto's. Bron: gfactueel.nl – Auteur: Joost Stallen

Foto

 • Het nieuwe logistiek centrum van zaadbedrijf Takii. Het gebouw bevat onder andere een bewerkingsruimte voor het zaad, opslagfaciliteiten, een aantal laboratoriumzalen en een expeditiehal.

  Het nieuwe logistiek centrum van zaadbedrijf Takii. Het gebouw bevat onder andere een bewerkingsruimte voor het zaad, opslagfaciliteiten, een aantal laboratoriumzalen en een expeditiehal.

 • De klimaatgestuurde ruimte voor de zaadvoorraad.

  De klimaatgestuurde ruimte voor de zaadvoorraad.

 • Takii, nog steeds een familiebedrijf, viert dit jaar haar 175 jarig bestaan. De geschiedenis werd in vogelvlucht uit de doeken gedaan in een posterpresentatie.

  Takii, nog steeds een familiebedrijf, viert dit jaar haar 175 jarig bestaan. De geschiedenis werd in vogelvlucht uit de doeken gedaan in een posterpresentatie.

 • Takii was wereldwijd de eerste zaadfirma die in staat was hybriderassen te produceren. De kunst van deze techniek werd direct in Japanse en Engelstalige handleidingen wereldkundig gemaakt voor gebruik door andere zaadfirma’s.

  Takii was wereldwijd de eerste zaadfirma die in staat was hybriderassen te produceren. De kunst van deze techniek werd direct in Japanse en Engelstalige handleidingen wereldkundig gemaakt voor gebruik door andere zaadfirma’s.

 • Hoe open je een nieuwbouw op Japanse wijze? Door een vat sake kapot te slaan. Sake is een straf slokje dat het midden houdt tussen bier en wijn op basis van vergiste rijst.

  Hoe open je een nieuwbouw op Japanse wijze? Door een vat sake kapot te slaan. Sake is een straf slokje dat het midden houdt tussen bier en wijn op basis van vergiste rijst.

 • Deel twee van de openingsceremonie: leeglepelen en opdrinken. Niet uit een glas, maar uit een houten bakje.

  Deel twee van de openingsceremonie: leeglepelen en opdrinken. Niet uit een glas, maar uit een houten bakje.

 • Een zaal vol internationale relaties.

  Een zaal vol internationale relaties.

 • Het meest gezellig was het aan de Oost-Europese tafel…

  Het meest gezellig was het aan de Oost-Europese tafel…

 • De gasten kregen een film over de geschiedenis en activiteiten van Takii te zien. Om alles vast te leggen was een fotograaf ingehuurd: evenals zijn camera van Japanse makelij, dus waarschijnlijk plaatjes genoeg.

  De gasten kregen een film over de geschiedenis en activiteiten van Takii te zien. Om alles vast te leggen was een fotograaf ingehuurd: evenals zijn camera van Japanse makelij, dus waarschijnlijk plaatjes genoeg.

 • Wat de open dagen in september van de zaadfirma's zijn voor vollegrondsgroenten, zijn de Pack trials voor de sierteelt. Ze vielen deze keer samen met de festiviteiten bij Takii.

  Wat de open dagen in september van de zaadfirma's zijn voor vollegrondsgroenten, zijn de Pack trials voor de sierteelt. Ze vielen deze keer samen met de festiviteiten bij Takii.

 • Een kleurrijk gebeuren.

  Een kleurrijk gebeuren.

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.