Vollegrond

Foto & video 4 reactieslaatste update:25 jan 2011

Mooie spruiten!

Deze winter telde 41 sneeuwdagen, zo bar was het voor het laatst in 1979, en het was 2 graden lager dan in een normale winter. Het is maar dat u het weet. Wat u ook moet weten is dat C 1000 geen spruiten meer heeft. Nog meer nieuws: de kwaliteit is deze week weer beter dan vorige week. De spruiten van Jumbo zijn – alweer- top en zelfs die van hekkensluiter Emté zijn nog redelijk. Dat is wel tegen onverklaarbare prijzen. Jumbo vraagt 85 cent per kilo, Emté 2,38(!). Beide betrekken hun spruiten van dezelfde inpakker (Freshwell). Dit is de laatste bijdrage in deze rubriek. In Groenten & Fruit actueel volgt een artikel waarin alle informatie over de voorbije 16 weken bij elkaar geveegd worden, inclusief conclusies. Op de telersbijeenkomst van LTO-Groeiservice op 8 maart aanstaande in Mijnsherenland is Groenten & Fruit uitgenodigd een toelichting te geven, waarbij ook de in december gehouden spruitensmaaktest ter sprake komt. Alvast een stelling als schot voor de boeg: telers zijn watjes, want ze laten het toe dat de kwaliteit en daarmee de waarde van hun product in het handelskanaal vaak om zeep wordt geholpen. Alvast reageren?: onderstaand is er ruimte genoeg.

Foto

 • 1 Jumbo (0,85 euro per kilo): Kiloverpakking, code 9F. Freshwell. In week 7, toen eveneens plaats 1, en eveneens voor 0,58 euro. Verpakking 1032 gram.

  1 Jumbo (0,85 euro per kilo): Kiloverpakking, code 9F. Freshwell. In week 7, toen eveneens plaats 1, en eveneens voor 0,58 euro. Verpakking 1032 gram.

 • 2 Aldi (0,99 euro per kilo) Code 0805. KCB 3584. In week 7 toen 4e plaats, ook voor 0,99 euro per kilo.

  2 Aldi (0,99 euro per kilo) Code 0805. KCB 3584. In week 7 toen 4e plaats, ook voor 0,99 euro per kilo.

 • 3 AH (1,18 euro per kilo, actie) Code C09. In week 7 toen eveneens 3e plaats, voor 1,38 per kilo, eveneens in de actie. Verpakking 544 gram

  3 AH (1,18 euro per kilo, actie) Code C09. In week 7 toen eveneens 3e plaats, voor 1,38 per kilo, eveneens in de actie. Verpakking 544 gram

 • 4 SdB (1,98 euro per kilo)

  4 SdB (1,98 euro per kilo)

 • 5 Emté (2,38 euro per kilo) Code L7-05. KCB 4044. Verpakking 496 gram. Freshwell. In week 7 eveneens plaats 5, voor 2,38 per kilo.

  5 Emté (2,38 euro per kilo) Code L7-05. KCB 4044. Verpakking 496 gram. Freshwell. In week 7 eveneens plaats 5, voor 2,38 per kilo.

Redactie GFActueel

Laatste reacties

 • no-profile-image

  arie

  Ik snap de stelling helemaal,maar zeg mij eens hoe ik hier als individu invloed op heb of kan krijgen?Ik heb weleens het idee dat als ik een mindere partij heb de lijnen wel kort zijn en bij de goede partijen de speculatie de overhand heeft bij mijn afnemer hoe kan ik daar dan iets aan doen Joost?

 • no-profile-image

  Joost Stallen, weekblad Groenten en Fruit

  Zo veel kilo's telen als wordt gevraagd, en als sector gewoonweg niet toestaan dat je product in het handelskanaal verklooid wordt. Want wie betaalt uiteindelijk het gelag?
  Ik snap ook wel dat dat heel makkelijk roepen is, hoog en droog achter een typemachine. Maarr feit blijft dat spruiten niet eerder dan in het winkelschap tot waarde wordt gebracht. Daar verandert geen APO, Spruiten vooruit, website, Conforta-, T of P-telersconstructie iets aan.

 • no-profile-image

  arie

  Wat dan Joost?? Is er nog wel toekomst voor spruiten?!!

 • no-profile-image

  peter

  Misschien wordt het eens tijd dat de spruitentelers inzien dat ze de slechte partijen niet eens aanbieden.Dan is er voor de goede partijen ook een korte lijn mogelijk wat weer positief kan doorwerken voor de volgende goede partij,

Of registreer je om te kunnen reageren.