Vollegrond

Foto & video laatste update:27 jan 2010

Lol om spruiten

Spruiten fotograferen werkt op de lachspieren, in ieder geval bij mijn zoon. “Zo pa, weer bezig met belangrijk werk’’, reageert hij met een grijns. Gelukkig weet zijn vader wel beter. Hij hoopt van harte dat de spruitentelende lezers onderhand gaan begrijpen dat de handel hun product vaak om zeep helpt. En dat dat helemaal niet om te lachen is. Tuurlijk, je hebt je product verkocht, maar geeft dat een aankopende partij het recht er een zootje van te maken? Overigens gaan telers zelf ook niet vrijuit: te hoog afsnijden is dan nog het minste probleem, het zijn vooral de gekliefde spruiten die het beeld bederven. De oogst van deze week 3: Jumbo en C1000 top (alweer!), Super de Boer een beetje minder top, Supermarkt Emté doet het nog minder en is na een kort pauze kennelijk weer omgeschakeld naar minder product leveren dan op het zakje staat vermeld. Hekkesluiters zijn opnieuws Aldi en Albert Heijn. Vooral van AH valt dat tegen. Een geval apart is Jumbo. De vestiging in Breda heeft naast de genoemde verpakte kwaliteitspruiten (à 89 cent per kilo) ook nog een stevige voorraad losse spruiten. Die handel moet nog verkocht worden, voordat ze écht op citroenen lijken. Voor 1,38 per kilo. Volgende week eens kijken of er klanten zijn geweest die daarin zijn getrapt.

Foto

 • Jumbo (0,89 euro per kilo):

  Jumbo (0,89 euro per kilo):

 • Jumbo losse spruiten, oude voorraad, 1,38 euro per kilo

  Jumbo losse spruiten, oude voorraad, 1,38 euro per kilo

 • C 1000 (1,78 euro per kilo)

  C 1000 (1,78 euro per kilo)

 • SdB (1,98 euro per kilo)

  SdB (1,98 euro per kilo)

 • Emté (1,98 euro per kilo)

  Emté (1,98 euro per kilo)

 • AH (1,98 euro per kilo)

  AH (1,98 euro per kilo)

 • Aldi (0,91 euro per kilo)

  Aldi (0,91 euro per kilo)

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.