Vollegrond

Foto & video laatste update:25 jan 2011

Aardbeiendag smaakt naar meer

Zo’n 500 telers, toeleveranciers, adviseurs en overige zich met aardbei ‘bemoeienden’ waren vrijdag 22 januari naar Nuland gekomen voor de jaarlijkse aardbeiendag. Thema was ’Ondernemen in aardbeien’, door de organisatie uitgewerkt in een aantal welgekozen inleidingen van deskundigen van diverse aard. Wat ze te berde brachten, is binnenkort te lezen in Groenten & Fruit, hoe de sfeer was, is te zien in de volgende fotoreportage. Bron: Bron: gfactueel.nl – Auteur: Joost Stallen

Foto

 • Gastheer was Tom van het Hek, een van de ‘van ’t Heckjes’ en inderdaad familie van… Tom van ’t Hek was van oorsprong huisarts in Aalsmeer, tegenwoordig onder andere te horen op zondag in het programma Langs de lijn. “Wordt er dan niet gevoetbald is dat bijna werken.” verklaarde van ’t Hek.

  Gastheer was Tom van het Hek, een van de ‘van ’t Heckjes’ en inderdaad familie van… Tom van ’t Hek was van oorsprong huisarts in Aalsmeer, tegenwoordig onder andere te horen op zondag in het programma Langs de lijn. “Wordt er dan niet gevoetbald is dat bijna werken.” verklaarde van ’t Hek.

 • DLV-er Johan Nooren kwam vertellen hoe het staat met de verhouding tussen de omzet met aardbeien, en de kosten die de productie vraagt. Hij had een en ander uitgerekend voor vollegrond, telen op stellingen in glasaardbeien. In alle gevallen kleurde het eindresultaat rood. Telers zijn bij deze gewaarschuwd: aardbeien telen is ook een beetje een hobby.

  DLV-er Johan Nooren kwam vertellen hoe het staat met de verhouding tussen de omzet met aardbeien, en de kosten die de productie vraagt. Hij had een en ander uitgerekend voor vollegrond, telen op stellingen in glasaardbeien. In alle gevallen kleurde het eindresultaat rood. Telers zijn bij deze gewaarschuwd: aardbeien telen is ook een beetje een hobby.

 • Veel kosten moeten gemaakt worden, onafhankelijk van de productie. De beste kostenmanger is daarom de productie, concludeert Nooren.

  Veel kosten moeten gemaakt worden, onafhankelijk van de productie. De beste kostenmanger is daarom de productie, concludeert Nooren.

 • Veiling Hoogstraten had op de bijbehorende minibeurs de mooiste stand…

  Veiling Hoogstraten had op de bijbehorende minibeurs de mooiste stand…

 • …..en The Greenery de lekkerste….

  …..en The Greenery de lekkerste….

 • …..met belichte aardbeien van de rassen Sonata en Elsanta, die Joost Rouwhorst van The Greenery kennelijk een close-up waard vond. Wat de smaak van beide rassen betreft. De reporter van Groenten & Fruit vond die Sonata trouwens veruit het lekkerst.

  …..met belichte aardbeien van de rassen Sonata en Elsanta, die Joost Rouwhorst van The Greenery kennelijk een close-up waard vond. Wat de smaak van beide rassen betreft. De reporter van Groenten & Fruit vond die Sonata trouwens veruit het lekkerst.

 • Wat er op de foto staat? Lees zelf maar.

  Wat er op de foto staat? Lees zelf maar.

 • Legro potgrond in Helmond nam de gelegenheid de baar om een hardnekkig misverstandje uit de weg te ruimen. Wie er meer van wil weten, kan uiteraard bij het bedrijf terecht.

  Legro potgrond in Helmond nam de gelegenheid de baar om een hardnekkig misverstandje uit de weg te ruimen. Wie er meer van wil weten, kan uiteraard bij het bedrijf terecht.

 • Marcel Dings kreeg de handen royaal op elkaar na zijn verhaal over de weg die hij aflegde als tussen de WUR waar hij afstudeerde, en zijn 8 hectare grote aardbeienbedrijf.

  Marcel Dings kreeg de handen royaal op elkaar na zijn verhaal over de weg die hij aflegde als tussen de WUR waar hij afstudeerde, en zijn 8 hectare grote aardbeienbedrijf.

 • Hij teelt overigens niet alleen veel aardbeien. Ik wil ook graag tijd houden voor mijn gezin, deelde hij mede, met een overzichtje van zijn kroost. De oudste wilde niet even op de foto, bleven er nog 7 neuzen te tellen…

  Hij teelt overigens niet alleen veel aardbeien. Ik wil ook graag tijd houden voor mijn gezin, deelde hij mede, met een overzichtje van zijn kroost. De oudste wilde niet even op de foto, bleven er nog 7 neuzen te tellen…

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.