Vollegrond

Foto & video

Spruitenboulevard trekt veel telers

Afgelopen zaterdag was PPO Westmaas het decor voor de jaarlijkse spruitenboulevard. Deze door DLV Plant en PPO georganiseerde dag heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld tot dé plek waar telers zich op de hoogte kunnen stellen van nieuwe (onderzoeks)ontwikkelingen, én de gelegenheid hebben tot bijpraten. Binnen kwamen onder andere de plannen ter sprake van telersvereniging ‘Spruiten Vooruit’, bij monde van John van der Sluis. Speerpunt is vooral het in balans brengen van vraag en aanbod, maakt hij duidelijk., daarbij verwijzend naar de mogelijkheid om naast de verse markt, ook meer te kijken naar afzetmogelijkheden richting de industrie. Wat luchtiger was de aandacht voor Adrie Mooijaart, vanwege zijn 25 – jarig jubileum bij de DLV. Het overgrote deel van deze periode heeft hij de teelt van spruiten voor zijn rekening genomen. Buiten passeerde het onderzoek de revue, en gaven de zaadbedrijven uitleg over hun rassenassortiment. Meer in de weekeditie van Groenten & Fruit, week 46.

Foto

 • De interliner voor passagiersvervoer tussen de droge bedrijfshal en het natte proefveld.

  De interliner voor passagiersvervoer tussen de droge bedrijfshal en het natte proefveld.

 • Iedereen zit aan een raampje.

  Iedereen zit aan een raampje.

 • Je moet je wel een beetje kleden naar de weersomstandigheden…

  Je moet je wel een beetje kleden naar de weersomstandigheden…

 • …en een paar laarzen aandoen

  …en een paar laarzen aandoen

 • Adviseur Hein Molenkamp nam de toelichting van de Syngentarassen voor zijn rekening

  Adviseur Hein Molenkamp nam de toelichting van de Syngentarassen voor zijn rekening

 • B 2768, nieuw van Bejo, tijd late Abacus/vroege Cyrus

  B 2768, nieuw van Bejo, tijd late Abacus/vroege Cyrus

 • Cees van Drunen van Agrisemen had de grootste lol, vanwege het toenemend assortiment spruitenrassen waarmee hij aan de weg timmert. (AS 091. Octia, Sofia, Steadia, AS 334).

  Cees van Drunen van Agrisemen had de grootste lol, vanwege het toenemend assortiment spruitenrassen waarmee hij aan de weg timmert. (AS 091. Octia, Sofia, Steadia, AS 334).

 • Adrie Mooijaart ging onder andere in op het effect van de rijpadbreedte voor gewasverzorging op de productie en kwaliteit. Hij vergeleek padbreedten van 75 tot 1,50 meter. Conclusie: een padbreedte van 95 centimeter is het gunstigst want geeft het minste afval en is de enige afstand waarbij je niet gedwongen bent te planten op een wielspoor.

  Adrie Mooijaart ging onder andere in op het effect van de rijpadbreedte voor gewasverzorging op de productie en kwaliteit. Hij vergeleek padbreedten van 75 tot 1,50 meter. Conclusie: een padbreedte van 95 centimeter is het gunstigst want geeft het minste afval en is de enige afstand waarbij je niet gedwongen bent te planten op een wielspoor.

 • Syngenta organiseerde een smaakproef met twee spruitenrassen.

  Syngenta organiseerde een smaakproef met twee spruitenrassen.

 • Nicole Verhoeff maakt sieraden met gebruikmaking van producten uit de Hoekse Waard.

  Nicole Verhoeff maakt sieraden met gebruikmaking van producten uit de Hoekse Waard.

 • Dat levert bijvoorbeeld verrassende producten op (www.atelierverhoeff.nl).

  Dat levert bijvoorbeeld verrassende producten op (www.atelierverhoeff.nl).

 • 25 jaar Adrie Mooijaart. Rechts Gerrit Arkenbout. De Oud studieclubvoorzitter had voorafgaand aan de speech voor Mooijaart uitgerekend hoe veel kilometer de jubilaris in al die jaren lopend door de spruiten heeft afgelegd. Arkenbout kwam op zo’n 4.200 kilometer ‘Zo’n 100 marathons’. Voor degenen die nooit in spruiten lopen: in een volgroeid gewas is dat door de grote hoeveelheid massa knap zwaar.

  25 jaar Adrie Mooijaart. Rechts Gerrit Arkenbout. De Oud studieclubvoorzitter had voorafgaand aan de speech voor Mooijaart uitgerekend hoe veel kilometer de jubilaris in al die jaren lopend door de spruiten heeft afgelegd. Arkenbout kwam op zo’n 4.200 kilometer ‘Zo’n 100 marathons’. Voor degenen die nooit in spruiten lopen: in een volgroeid gewas is dat door de grote hoeveelheid massa knap zwaar.

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.