Vollegrond

Foto & video 7 reacties

Abacadabra op verpakte spruiten

Het wekelijkse inkooprondje voor spruiten, vorige week vrijdag (6 november) viel over het geheel genomen nog niet tegen. C 1000, AH en Super de Boer kunnen het kennelijk niet over hun hart verkrijgen om het restant oude verpakkingen te verwijderen, wanneer ze over versere spruiten beschikken. Die oude spruiten zijn wel gefotografeerd, maar verder niet beoordeeld: dat is wel gebeurd met de meest verse spruiten per supermarkt. De kwaliteitsverschillen zijn kleiner dan in week 44. AH had vorige week de mooiste spruiten. Hekkensluiter is – alweer - Jumbo, zij het dat het in vergelijking met week 44 wel beter is. De informatie op de labels of stickers vormt een avontuur op zich. Bij zaken als ‘Spruiten, klasse I en Sortering 23-31 millimeter’, daar kun je je als consument nog een voorstelling bij maken, maar dat gaat niet op voor zoiets als KCB-nummers. Ik veronderstel dat dat met herkomstinformatie te maken heeft, maar als klant heb je daar niets aan. Wellicht kunnen insiders aan die abacadabracodes afleiden wanneer die spruiten zijn geplukt en/of ingepakt. Tenslotte: wie meent dat het bovenstaande niet spoort met de werkelijkheid, een goed idee heeft, of anderszins een mening over deze wekelijkse inkooprondes (tot eind februari) heeft, wordt van harte uitgenodigd om te reageren.

Foto

 • Albert Heijn (1,80 euro per kilo). Verpakking: 500 gram, werkelijk 536 en 518 gram, maat 26-31 millimeter. Oude spruiten: BB 298 1008 8206, verse spruiten: BB 307 1644 8206. Goed geplukt, vers, niks mis mee.

  Albert Heijn (1,80 euro per kilo). Verpakking: 500 gram, werkelijk 536 en 518 gram, maat 26-31 millimeter. Oude spruiten: BB 298 1008 8206, verse spruiten: BB 307 1644 8206. Goed geplukt, vers, niks mis mee.

 • Super de Boer (0,90 euro per kilo, Greenery). Verpakking 500 gram, werkelijk 514 e3n 518 gram, maat 23-30 millimeter. Oude spruiten: 45-C. Nieuw: 45 G, verpakt KCB 640.

  Super de Boer (0,90 euro per kilo, Greenery). Verpakking 500 gram, werkelijk 514 e3n 518 gram, maat 23-30 millimeter. Oude spruiten: 45-C. Nieuw: 45 G, verpakt KCB 640.

 • C 1000 (1,58 per kilo). Verpakking 500 gram, werkelijk 530 gram. Oud: 42F, nieuw 45B. KCB 4044, maatopgave niet vermeld. Nieuwe spruiten begin van indroging, soms bovenop wat schade.

  C 1000 (1,58 per kilo). Verpakking 500 gram, werkelijk 530 gram. Oud: 42F, nieuw 45B. KCB 4044, maatopgave niet vermeld. Nieuwe spruiten begin van indroging, soms bovenop wat schade.

 • Emté (1,78 per kilo, Freswell. Verpakking 500 gram, in werkelijkheid 486 gram.

  Emté (1,78 per kilo, Freswell. Verpakking 500 gram, in werkelijkheid 486 gram.

 • Aldi (74 cent per kilo). KCB 3584 (Europe Retail Packing, Poeldijk), L4503.

  Aldi (74 cent per kilo). KCB 3584 (Europe Retail Packing, Poeldijk), L4503.

 • Jumbo (1,80 per kilo). KCB 4044, UC 46-E. Indroging, slecht geplukt, schade, grauw.

  Jumbo (1,80 per kilo). KCB 4044, UC 46-E. Indroging, slecht geplukt, schade, grauw.

Redactie GFActueel

Laatste reacties

 • no-profile-image

  BestelVers

  Koop eens spruiten via BestelVers! 1 euro de kg, direct van de bron zonder lange logistieke keten en het product ligt NIET te wachten op een eigenaar in een schap ongekoeld bij een retailer. Pas inkoop als er een order is.

 • no-profile-image

  Jan Robben

  Tip voor BestelVers: maak een twitteraccount aan en laat fans www.BestelVers.hyves.nl aanmaken. Social Media is een kans voor jullie.

 • no-profile-image

  Lucia Herbert

  Joost, prima initiatief.
  Maar hier schrik ik toch echt van. Bij C1000 nog spruiten van 42F in het schap. De koeien krijgen ze verser. Of het aan onkunde, onwetendheid of ongeïnteresseerdheid van de AGF-chefs ligt weet ik niet. Maar duidelijk is wel dat er soms gewoon afval verkocht wordt. Voor de consument die deze spruiten in zijn karretje mikt is dit waarschijnlijk zijn laatste aankoop dit jaar. Een herhalingsaankoop zit er niet meer in. Zonde, gemiste kans voor de supermarkt. Om de kwaliteit te behouden moeten spruiten in het koelschap liggen. Is dit nou zo ingewikkeld? Zijn de spruiten uitgedroogd of wordt het snijvlak bruin: uit het schap halen. Bestel gewoon minder en verspreid je bestelling over de week. Bij nieuwe aanvoer de oude uit het schap. Hoe moeilijk kan dit zijn?

 • no-profile-image

  handrie tuinder

  Tsja - deze slechte kwaliteiten krijg je, wanneer niets meer wilt uitgeven voor kwaliteitsbevordering. Het mag niets meer kosten en dus worden spruiten ook niet meer vacuumgekoeld, zoals dat vroeger wel het geval was. Nu gaan alle spruitjes broeien en dan krijg je dit resultaat. De VoedselWarenAutoriteit doet ook al niet veel. Zouden zij op tijd en vaak optreden dan zouden de winkeliers dergelijke troep niet in hun schap toelaten. Nu gebeurt er niets.

 • no-profile-image

  handrie tuinder

  Tsja - deze slechte kwaliteiten krijg je, wanneer niets meer wilt uitgeven voor kwaliteitsbevordering. Het mag niets meer kosten en dus worden spruiten ook niet meer vacuumgekoeld, zoals dat vroeger wel het geval was. Nu gaan alle spruitjes broeien en dan krijg je dit resultaat. De VoedselWarenAutoriteit doet ook al niet veel. Zouden zij op tijd en vaak optreden dan zouden de winkeliers dergelijke troep niet in hun schap toelaten. Nu gebeurt er niets.

 • no-profile-image

  oostlander

  Zo zie je maar weer wat je met een uitgekiende logistiek en marketingstrategie kunt bereiken!

 • no-profile-image

  BestelVers

  Bedankt Jan! We zijn bezig een twitter account te maken. Die Hyves voegen we er gelijk bij aan.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.