Doorgaan naar artikel

Markt: Stabiele peenprijzen, zorgen om kwaliteit

De afzet van peen hobbelt wel door, maar er zit geen vaart in.

Veelal wordt in eigen peenpartijen gespoeld, ook omdat de kwaliteit hier en daar achteruit loopt. De handel is rustig en de prijzen bewegen dan ook niet veel.

De beurs in Emmeloord noteert stabiel tussen € 10 tot € 14 per 100 kilo, waarbij het prijsverschil afhankelijk is van de kwaliteit. De meeste gedane zaken liggen deze week tussen € 12 en € 13 per 100 kilo.

Rustige vraag

Vanuit Oost-Europa is de afgelopen weken best wat peen opgehaald. En Israël vraagt wat peen, dat in kleinverpakkingen die kant opgaat. In Israël wordt een sabbatjaar gehouden, waardoor volgens de Thora onder andere elk zevende jaar land onbebouwd moet blijven.

Het lijkt erop dat de kwaliteit wat meer op de markt kan gaan drukken de komende weken. Voornamelijk in de biologische peen komen meer partijen met een plekje erop voor. Via de gewone weg kunnen de mindere bio-peen partijen niet worden weggewerkt, daar is het te rustig voor.

De notering voor bio-peen op de beurs in Emmeloord staat als in beton gegoten al vier weken op € 20 tot € 21 per 100 kilo. De stemming is flauw.

Prognose: rustige stemming

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Annet Smale

marktredacteur akkerbouw

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin