Vollegrond

Achtergrond

Markt: ijsbergsla doet het nog steeds goed

Met prijzen tot € 7,5 per doos van 10 stuks gaat het met ijsbergsla nog steeds goed, met een goede vraag. Of dat zo blijft, is de vraag.

De prijsvorming in de voorbije periode werd in de hand gewerkt door een goede vraag vanuit Duitsland, Spanje en Italië. Dit door productietekorten als gevolg van weersomstandigheden. Mogelijk dat die urgentie inmiddels wat vermindert, geeft een handelsbron aan, wijzend op de wat achterblijvende markt in de eerste twee dagen van de huidige week.

Een andere bron geeft aan nog steeds ruim € 7,50 te beuren. Volgens hem wijst er vooralsnog niets op dat dat op korte termijn zal wijzigen. “Dit is een goede compensatie voor de voorbije mindere seizoenen.”

Een mogelijk bijkomend aspect is de soms krappe personeelssituatie op productiebedrijven, waardoor de productie achterblijft bij wat mogelijk is.

Prijzen ijsbergsla in het winkelschap

Plus en Albert Heijn: 85 cent per bol, Jumbo vraagt 79 cent. Klanten bij supermarktketen Dirk betalen slechts 75 cent voor een bol, bij Coop moet € 1,09 worden afgerekend. Kijkend naar de gemiddelde prijzen in de supermarkten in 2020 en 2021, valt op dat ijsbergsla dit seizoen – vanaf 1 juni – aanzienlijk hoger geprijsd is (bron: Supermarktscanner).

Verwachting: huidige prijsniveau blijft overeind.

Of registreer je om te kunnen reageren.