Vollegrond

Achtergrond

Markt: Prijzen stabiel laag in rustige peenhandel

De prijzen voor goede kwaliteit B-peen liggen stabiel tussen € 7 tot € 8 per 100 kilo.

De peenmarkt hobbelt rustig door. De vraag blijft te rustig voor het aanbod, waardoor de stemming net zoals in de voorgaande weken flauw is. De vroege percelen peen die geen afnemer hebben gevonden drukken op de markt. Deze vroege rassen, die eigenlijk al lang uit de grond moesten, hebben last van groeischeuren. En omdat er te weinig kopers zijn vanuit het buitenland of de industrie, lijken deze partijen op weg gebruikt te gaan worden als veevoer. De meeste bewaarpeen, in de Flevopolder en Zeeuws-Vlaanderen, staat er goed bij.

Stabiele prijzen

De prijzen voor goede kwaliteit B-peen liggen stabiel tussen € 7 tot € 8 per 100 kilo. Deze peen is geschikt om naar verre bestemmingen, zoals Senegal, af te zetten. Er gaan wekelijks containers naar Senegal, maar de vraag is beperkt. Mauritanië is nog steeds niet aan de markt; exporteurs hopen dat eind volgende week een eerste levering kan worden gedaan. C-peen is nog lastiger te verkopen dan B-peen, waardoor prijzen op een lager niveau liggen dan bij B-peen het geval is. Voor C-/D-peen noteerde de beurs in Middenmeer eerder deze week stabiel op € 5 tot € 6 per 100 kilo.

Prognose: flauwe peenmarkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.