Doorgaan naar artikel

Markt: Peenprijs blijft onder druk door ruim aanbod

De peenmarkt is niet veel anders dan voorgaande weken. Vorige week werd voor een paar hectare goede kwaliteitspeen, gewassen voor Afrika € 12 per 100 kilo betaald.

De percelen die weg moeten doordat de kwaliteit iets minder is dan uitmuntend, gingen voor € 10 weg. Hoewel er wat meer vraag vanuit Afrika komt, staan de prijzen nog wel onder druk.

De B-peenprijzen liggen deze week rond € 9 per 100 kilo; de grofte en kwaliteit van een partij maakt de peen iets goedkoper of duurder dan de € 9. Maar er wordt weinig handel gedaan. In de Flevopolder wordt wel wat peen gerooid, dat is voornamelijk contractpeen of peen die is verkocht. Het aanbod is nog steeds veel groter dan de vraag. Er is meer dan genoeg peen en de kisten zitten met gemiddeld 750 tot 800 kilo per kist goed vol. Ter vergelijking, vorig jaar kwam zo’n 600 kilo per kist van het land.

Goede kwaliteit peen

De kwaliteit is goed. Op sommige percelen begint de peen wel uit de maat te groeien. Veel peen is eraan toe om gerooid te worden en dat komt de maat niet ten goede. Verder blijft voor de overzeese afzet de containerbeschikbaarheid lastig.

Prognose: prijsdruk.

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Annet Smale

marktredacteur akkerbouw

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin