Doorgaan naar artikel

Markt: Witlofprijs jojoënd naar wat lager niveau

In de eerste twee weken van augustus schommelden de prijzen voor witlof op de Belgische veilingen. Sinds half augustus gaat de prijsvorming jojoënd naar een wat lager niveau.

Over het seizoen bekeken zijn de verschillen tussen BelOrta en REO niet groot, soms zit de prijs op de ene veiling net iets hoger, dan weer op de andere veiling. In de eerste drie weken van augustus is de prijsvorming bij BelOrta net ietsje beter, als het om de gemiddelde prijs voor de klok gaat.

BelOrta

Bij BelOrta werd in de eerste twee weken van augustus voor de klok tussen 85 cent en € 1,32 per kilo betaald voor de sortering Kort Grof. Op maandag 16 augustus was de prijs nog € 1,19, maar op woensdag 18 augustus werd 76 cent genoteerd. Sindsdien zit het prijsniveau rond de 70 cent per kilo, maar sinds deze week loopt de prijs voorzichtig weer iets op tot € 1,09 op woensdag.

REO Veiling

Bij REO Veiling werd op 2 augustus nog € 1,21 betaald; tot half augustus vertoonde de prijsvorming met prijzen tussen 78 cent en € 1,05 bij REO wat minder schommelingen dan bij BelOrta. Begin deze week noteerde REO 58 cent voor de sortering Kort Grof, op woensdag was dat weer € 1,17; nu weer net ietsje hoger dan bij BelOrta.

Aantrekkende prijzen

De prijzen van deze week zijn enigszins tegenvallend en zijn zeker niet het gevolg van meer aanbod aan witlof. De ervaring van de afgelopen jaren leert dat de prijzen, hoewel in 2019 op een lager niveau dan in 2020, in september weer aantrekken. Naar verwachting zal dit jaar daar geen uitzondering op zijn.

Witlof in de supermarkt

Albert Heijn zit al enige weken op een prijsstelling voor los witlof van € 2,18 per kilo. Jumbo hanteert volgens supermarktscanner.nl voor de tweede week ook deze prijs, daarvoor was het witlof goedkoper. Bij de Plus kost los witlof al wekenlang € 1.90. Bij Dirk schommelt de prijs de laatste weken wekelijks, deze week van € 1,58 naar € 1,98. Hoogvliet heeft een actieweek met een prijsstelling van € 1,38.

Verwachting: Voorzichtig aantrekkende prijzen.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin