Doorgaan naar artikel

Markt: Bloemkool wordt mooi betaald

Bloemkool doet het goed, met in de vrije handel en voor wie kan leveren stuksprijzen tot € 1,50. Reden is het beperkte aanbod door het koude weer.

De laatste winterbloemkool wordt in vergelijking met ‘normale’ voorjaren zo’n twee weken later gesneden. Dat gaat hand in hand met een latere oogst van de vroegste bloemkool. Die beide factoren maken dat het aanbod aan de krappe kant is, want grote aantallen worden nog niet gesneden.

Er is nog wel bloemkool uit Frankrijk en Spanje voorhanden, maar die aantallen worden snel kleiner. Dat zorgt er waarschijnlijk voor dat de huidige prijs voor bloemkool voorlopig overeind blijft, of zelfs nog wat verder stijgt.

Prijs bloemkool in supermarkt

De hoge prijs voor bloemkool is soms terug te vinden in het winkelschap. Dirk is met € 1,49 veruit het goedkoopst. Jumbo hanteert voor bloemkool een stuksprijs van € 1,99, en Albert Heijn vraagt € 2,29. Supermarkt Plus en Dekamarkt, Coöp en Vomar hanteren een prijs van € 2,49.

Bloemkool goedkoper dan vorig aar

In vergelijking met vorig jaar is de consument gemiddeld genomen voor bloemkool wel goedkoper uit, aldus de vergelijkingssite Supermarktscanner. Tot 9 maart was de prijs in 2021 en 2020 (het moment waarop duidelijk werd dat corona een ernstige ziekte is) vrijwel gelijk. Na 9 maart liep de prijs in 2020 stevig op.

Prognose: prijs blijft minimaal stabiel.

Bekijk meer

Share this

Joost Stallen
Joost Stallen

redacteur vollegrondsgroenteteelt

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin