Doorgaan naar artikel

Markt: Aspergeseizoen maakt vliegende start

Deze week startte de aanvoer van asperge bij The Greenery. Bij ZON kwamen de eerste vorige week woensdag voor de klok. Voor de sortering Extra Wit liggen de prijzen boven € 17 per kilo.

“Een vliegende start”, zo omschrijft Rick Mengers van ZON fruit & vegetables de eerste week van het aspergeseizoen. De inmiddels dagelijkse aanvoer ligt nog niet op een hoog niveau, maar aangezien er nog wat kassen van grotere telers in productie moeten komen, zal die aanvoer geleidelijk zeker toenemen.

Verwarmde aanvoer

Wel is de verwachting dat de aanvoer tot Pasen vanuit de kassen of verwarmde minitunnels moet komen. Pas daarna kunnen de eerste asperges vanuit de onverwarmde minitunnels worden geoogst. Omdat de grotere supermarktketens al in week 11 met asperges willen beginnen, dat is de week van 15 maart, lijkt het met de vraag richting het Paasweekend van 4 en 5 april ook wel goed te zitten. Kortom; aan alle voorwaarden voor een goede prijsvorming – ook na die vliegende start – lijkt te zijn voldaan.

ZON fruit & vegetables

Bij ZON wordt sinds vorige week woensdag kasasperge aangevoerd. Die 18 kistjes van 5 kilo in de sortering AA X-Wit werden geveild voor € 19,50. Op vrijdag bedroeg de aanvoer 40 kistjes tegen een prijs van € 20,10. Deze week neemt de aanvoer uiteraard toe, tot en met donderdag was de totale aanvoer over alle sorteringen iets meer dan 3.500 kilo.

De prijzen handhaven zich op een mooi niveau met prijzen op maandag en dinsdag tussen € 20,80 en € 21,40 en prijzen op woensdag en donderdag tussen € 17,10 en € 17,56 voor AA X-Wit. De prijs voor de sortering Grof II-1 lag de afgelopen drie dagen op een niveau van € 9,80 à € 9,90 per kilo.

The Greenery

De aanvoer van kasasperge startte bij The Greenery op dinsdag 2 maart. Toen werd de sortering AA X-Wit I-S geveild voor een gemiddelde prijs van € 20,85 per kilo. Op woensdag en donderdag zat de prijs tussen € 18,20 en € 18,60. De prijzen voor de sortering AA I-S zaten tussen € 17,50 en € 17,90. Voor Grof II-1 liggen de prijzen tussen € 9,30 en € 10,20.

Prognose: Aanhoudend gunstige marktvooruitzichten

Lees meer artikelen over asperge of bekijk actuele marktprijzen via GFactueel.nl/markt

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin