Doorgaan naar artikel

Markt: Geen verandering op rustige peenmarkt

De peenmarkt kent geen verandering en wordt overheerst door weinig vraag met veel aanbod.

Daar lijkt voorlopig geen verandering in te komen. Op het land is het rustig door de nattigheid. Er staat nog wel een aantal percelen met wortelen in de grond, die er een keer uit moeten. Maar dan moet je wel het land op kunnen én moet er een koper zijn. Daarbij is de prijs ook niet om over naar huis te schrijven.

Geen notering

De beurs in Emmeloord noteert voor de tweede maal op rij niet voor B-peen en schalenpeen, omdat er te weinig vrije peen is verhandeld voor een waardige notering. Eerder deze week was dat ook het geval op de beurs in Middenmeer.

Senegal van de markt

De vraag is gelijk aan de voorgaande weken. Er gaat peen naar Oost-Europa voor kleine prijsjes. Maar veel is het niet. In Duitsland en België speelt hetzelfde verhaal als in Nederland; het aanbod is veel groter dan de vraag. Hierdoor zijn deze landen alleen voor contractwerk aan de markt. Voor de rest wordt peen in kleinverpakkingen naar Afrika afgezet. Senegal is helaas van de markt, want andere Afrikaanse landen nemen geen grote volumes af zoals Senegal deed.

Prognose: flauwe peenmarkt.

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Annet Smale

marktredacteur akkerbouw

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin