Vollegrond

Achtergrond

UPL doet mee aan transfersysteem easyconnect

Middelenfabrikant UPL-Europe sluit zich aan bij een groep fabrikanten die het gesloten transfersysteem easyconnect in willen voeren.

Easyconnect is een gesloten vulsysteem voor vloeibare gewasbeschermingsproducten. Het bestaat uit gestandaardiseerde doppen voor alle verpakkingen. Dankzij dit systeem kan de tank van de spuitmachine rechtstreeks vanuit de verpakking worden gevuld met vloeibare gewasbeschermingsproducten, zodat blootstelling van gebruikers en risico van morsen worden teruggedrongen. Het easyconnect-systeem bestaat uit twee componenten: een unieke schroefdop bevestigd op de verpakking en een connector op de veldspuit. Samen vormen deze het CTS (Closed Transfer System).

De werkgroep van bedrijven die easyconnect ontwikkelt en promoot bestaat uit vertegenwoordigers van ADAMA, BASF, Bayer, Belchim Crop Protection, Certis Europe, Corteva Agriscience, FMC Corporation, Nufarm, Rovensa Group, Syngenta and UPL Europe.

Easyconnect-technologie in 2030 beschikbaar

De Europese brancheorganisatie van gewasbeschermingsmiddelenfabrikanten CropLife Europe streeft ernaar om de easyconnect-technologie tegen 2030 beschikbaar te hebben voor alle landbouwers. De eerste marktintroductie van de easyconnect CTS wordt verwacht in Denemarken en Nederland in 2022, gevolgd door Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk in 2023. Andere landen zullen waarschijnlijk volgen.

Het easyconnect systeem is een open technologie die beschikbaar is voor alle agrarische partijen. Andere partijen die geïnteresseerd zijn in deze technologie kunnen ook deelnemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.