Doorgaan naar artikel

Markt: witlof schommelt rond een euro

De middenprijs voor witlof is, na een dip in de laatste week van december, weer redelijk opgekrabbeld. Dat lag in de lijn van de verwachting.

Kort grof lof brengt vandaag op veiling Belorta € 1,15 per kilo op, veiling ZON blijft daar met € 0,94 iets bij achter. Veiling REO tikte gisteren de € 1,01 aan. Dat zijn prijzen die in lijn liggen met de prijsvorming in de voorbije anderhalve week. Wellicht is dit weer een opmaat voor een gestage positieve prijsontwikkeling.

Marktstemming

Dan moet de marktstemming niet omslaan, zoals dat een jaar geleden gebeurde. Behoudens een tijdelijke opleving rond half februari 2020, bleef de prijsvorming toen tot medio maart rond of onder kostprijs. Die omslag ligt echter niet voor de hand, want het aantal wortels is niet te ruim. In het vorige prijsbericht over witlof (op 22 december 2020) werd de inschatting gemaakt dat het huidige aantal wortels zo’n 10 tot 20 procent lager is dan in 2020, en dat de wortelmaat bovendien gemiddeld genomen aan de fijne kant is.

Winkelschap

Plus en AH houden beide een prijs aan van € 1,98 per kilo, Albert Heijn vraag € 1,79 voor vier stuks (alles in flowpack).

Verwachting: licht aantrekkende prijsvorming

Bekijk meer

Share this

Joost Stallen
Joost Stallen

redacteur vollegrondsgroenteteelt

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin