Vollegrond

Achtergrond

Markt: Deze week prijsdruk peen door groeiend aanbod

De handel in peen is deze week rustiger dan vorige week.

In het Zuidwesten wordt enkel peen gerooid op contract. De vroege gezaaide wortelen geven minder kilo’s. De peen die eind april is gezaaid, is wel goed gegroeid. Deze wortelen komen langzamerhand op de markt. Dat zorgt voor wat prijsdruk tot onder € 30 per 100 kilo voor B-peen. De peen waar niet goed de lengte in zit, wordt aangeboden voor € 27 per 100 kilo. De kortere peen is wel geschikt voor supermarkten. De vraag vanuit Afrika loopt rustig door. Het zijn geen grote hoeveelheden, omdat het prijsniveau relatief hoog is. Voor B-peen is € 32 betaald.

Relatief hoge peenprijs

Het prijsniveau ligt relatief hoog dit seizoen door beperkt aanbod. De beurs in Middenmeer startte woensdag 19 augustus de notering voor C-/D-peen met € 17 tot € 19 per 100 kilo. Daarmee begint seizoen 2020-’21 met een nette prijs boven het 5-jarig gemiddelde van € 14,90 per 100 kilo. Over het algemeen is de peenmarkt redelijk vast met lichte prijsdruk door aankomende oogst.

Prognose: oogstdruk.

Lees ook: Middenmeer start peennotering op €19

Of registreer je om te kunnen reageren.