Doorgaan naar artikel

Markt: Courgetteprijzen naar een dieptepunt

Als gevolg van de hitte zijn de prijzen voor courgette gedaald tot een absoluut dieptepunt.

Op ZON fruit & vegetables werd gisteren 4 cent voor een courgette in de sortering X14 betaald. Afgelopen maandag was dat 5 cent. Bij The Greenery lagen de prijzen op maandag 10 augustus voor natuur courgettes in de sortering X-14 tussen 1 en 4 cent. Op dinsdag en donderdag werd 1 cent betaald.

Op REO Veiling werd maandag 6 cent geklokt en gisteren 5 tot 7 cent. Bij BelOrta ging de prijs van 9 cent op maandag naar 8 cent woensdag. Sinds de dagen rond 20 juli is sprake van een dalende prijstrend. Toen lagen de prijzen nog op een niveau van 15 tot 25 cent.

Wisselend prijsbeeld

De prijsvorming op de verschillende veilingen vertoont sinds 22 juni een nogal wisselend beeld. Waar de prijzen bij de ene veiling stijgen, zakken ze bij de andere of andersom. Over de periode vanaf 22 juni tot 20 juli schommelden de prijzen bij ZON fruit & vegetables tussen 5 en 27 cent. Bij REO Veiling lagen de prijzen tussen 6 en 24 cent en bij BelOrta tussen 10 en 29 cent.

Aantrekkende prijzen

In de afgelopen twee jaar zien we na een tropische periode de prijzen voor courgette sterk aantrekken. Gezien het huidige lage prijsniveau kunnen de prijzen ook alleen maar aantrekken, alleen is dat dan een gevolg van een lage aanvoer. Dat betekent dat telers met afzet op de vrije markt daar niet veel profijt van zullen hebben.

Courgette in de supermarkt

De prijzen in de supermarkten zijn van een heel andere orde. Deze week kost een courgette bij Albert Heijn, Jumbo en Coop 79 cent en bij de Plus en Vomar 69 cent. Supermarktscanner.nl laat zien dat er bij Hoogvliet en Dirk acties lopen. Bij Hoogvliet kost een courgette 79 cent, maar betaal je voor twee stuks een euro. Dirk rekent deze week 39 cent.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin