Vollegrond

Achtergrond laatste update:4 aug 2020

Herstel Franse bloemkoolprijzen na maatregelen

Na bijna twee weken ‘in prijscrisis’ is de Franse bloemkoolmarkt krachtig hersteld.

Dat blijkt uit veilingoverzichten in Bretagne. De bloemkoolprijs lag daar sinds tien dagen ver onder het vijfjarig gemiddelde. Het dieptepunt lag begin deze week, toen € 0,28 werd geboden en betaald. De aanvoer is sindsdien fors teruggelopen, blijkt uit de veilingoverzichten.

Of de lage aanvoer een natuurlijk verloop heeft of door maatregelen komt, is niet helder. Als de Franse prijzen onder een grens komen, wordt het product betiteld als ‘in prijscrisis’ en moeten ketenpartijen extra steun bieden door acties voor het Franse product.

Prijzen in België en Nederland

In België gingen prijzen afgelopen week ook sterk naar beneden. Van € 0,90 in week 29 ging de middenprijs naar € 0,51 in week 30. Ook in Nederland werden lagere prijzen betaald. Dagprijzen op Nederlandse veilingen liggen alweer tussen de € 0,80 en € 1 tot iets meer. Dat beeld is ook weer zichtbaar bij de Belgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.