Vollegrond

Achtergrond

Rustige peenmarkt door sluiting horeca

Peennoteringen zijn stabiel, bij een dalende vraag en consumptie door sluiting van de horeca.

De peennoteringen zijn stabiel; de beurs in Emmeloord houdt vast aan € 11 tot € 14 per 100 kilo, bij een prijshoudende stemming.

Minder vraag en minimale export

Middenmeer hield de C/D-peen deze week ook stabiel op € 10 tot € 12. Dat komt doordat er simpelweg weinig gebeurt op de peenmarkt, die echt wel te lijden heeft van de coronacrisis. Door de sluiting van horeca is de peenconsumptie afgenomen. Zowel in Nederland als Duitsland en België is daardoor minder vraag naar peen dan normaal. De export is minimaal. Het blijft bij wat binnenlandse handel.

Maar geen paniek; het seizoen is nog maar net begonnen en het huidige prijsniveau is niet beroerd. Dat biedt perspectief. Het is zaak om de peen netjes te bewaren, dan kan de afzet nog tot in juni doorgaan.

Prognose: stabiele prijs

Of registreer je om te kunnen reageren.