Vollegrond

Achtergrond

Markt: Uitbetaalprijzen week 46 zonder uitschieters

Met de meeste uitbetaalprijzen op de dagmarkt voor groente en fruit onder het peil van 2019 was week 46 een week met gematigde afzet.

Dat blijkt uit prijsoverzichten van de Belgische veilingen. Bij de fruitafzet is de vraag naar appel ruim bij het beperkte aanbod dit jaar. Voor Jonagold is de prijs gemiddeld het dubbele dan de prijs in 2019 (€ 0,58). Bij Conference (peer) is de prijs iets hersteld, maar met € 0,49 wordt het prijsniveau van 2019 op € 0,04 niet gehaald. Dat geldt ook voor aardbeien met een uitbetaalprijs (voor deels Nederlands product) van € 5,21 per kilo.

Prijs trostomaten daalt

Bij de groenteafzet is de prijs van trostomaten nog hoger ten opzichte van 2019, maar de Belgische veilingen noteerden met € 0,81 duidelijk lager dan in week 45 (per kilo € 1,14). De laatste aubergines en komkommers worden tegen normale prijzen afgezet in België.

Witlof en prei noteren een plus ten opzichte van 2019. Dat geldt niet voor bloemkool en knolselderij.

Bekijk meer dagprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.