Vollegrond

Achtergrond

B-peen in directe handel voor hogere prijzen verkocht

Voor B-peen en schalenpeen wordt € 1 hoger genoteerd op € 11 tot € 13 per 100 kilo.

Voor directe handel wordt B-peen voor hogere prijzen verkocht dan vorige week. De B-peen- en schalenpeennotering op de beurs in Emmeloord laten dan ook een stijging zien. Voor B-peen en schalenpeen wordt € 1 hoger genoteerd op € 11 tot € 13 per 100 kilo. De onderkant stijgt van € 10 naar € 11, omdat de handel voor € 10 er amper is. Hoewel voor € 14 ook peen wordt verkocht, is dat niet terug te zien op de beursnotering.

Lees verder onder de grafiek.

Meer vraag naar peen

Door de regenbuien wijken Belgische spoelerijen verder af van de normale route en kopen ook in de Flevopolder peen voor hogere prijzen. De afzet naar Afrika loopt wel door, maar het is niet zo druk als de handel van andere jaren is gewend.

Peenopbrengsten lager

De peenopbrengsten liggen dit seizoen gemiddeld genomen wat lager dan andere jaren. Er zijn percelen waar zo’n 110 tot 115 kisten per hectare van het land komen, waar dat andere jaren 120 tot 130 kisten zijn. De lagere opbrengsten zijn ook merkbaar doordat verschillende koelhuizen nog ruimte aanbieden, in plaats van dat er extra ruimte wordt gezocht. Niet alleen in Nederland, maar ook in België en Duitsland vallen de opbrengsten peen ietwat tegen.

Prognose: stabiel tot hogere prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.