Vollegrond

Achtergrond

Naïo krijgt € 14 miljoen voor ontwikkeling veldrobots

De Franse landbouwrobotfabrikant Naïo Technologies ontvangt € 14 miljoen aan financiering.

Volgens Naïo Technologies zorgt deze investering ervoor dat het bedrijf zijn positie als marktleider in robots voor de landbouw kan versterken en dat ze zich voor kunnen bereiden op de massaproductie van veldrobots.

Om met verschillende gewassen te kunnen werken, heeft Naïo Technologies een standaard navigatiesysteem ontwikkeld voor landbouwrobots. Dit navigatiesysteem kan geïmplementeerd worden op elke off-road robot waardoor deze de verschillende gewastypen kunnen herkennen.

Lees verder onder de foto

Een robot voor onkruidbestrijding van Naïo Technologies. - Foto's: Naïo Technologies
Een robot voor onkruidbestrijding van Naïo Technologies. - Foto's: Naïo Technologies

“In de komende 10 jaar zullen er robots op elk perceel in Europa en Noord-Amerika ingezet worden. We weten dat dit een ambitieus plan is, maar zijn ervan overtuigd dat we het kunnen halen met onze partners en stakeholders”, zegt Gaëtan Séverac, medeoprichter van Naïo Technologies.

“In de afgelopen Jaren hebben we veel vooruitgang geboekt in de navigatie, gebruikerservaring en beveiligingsaspecten. Dit maakt onze robots een solide basis voor precisielandbouw. Onze volgende stap is het focussen op een verdere toename van de betrouwbaarheid van onze robots en de ontwikkeling van een efficiënte en grootschalige implementatiestrategie”, zegt Aymeric Barthès, directeur van Naïo Technologies.

Lees verder onder de foto

Aymeric Barthes en Gaëtan Séverac van Naïo Technologies.
Aymeric Barthes en Gaëtan Séverac van Naïo Technologies.

150 robots

Al bijna 150 robots (typen Oz, Dino and Ted) worden al ingezet op boerderijen en wijngaarden in Europa en de Verenigde Staten. De financieringsronde waarbij de fabrikant het miljoenenbedrag binnenhaalde, werd geleid door investeringsbank Bpifrance. Investeerders Pymwymic, Demeter en Capagro ondersteunden hierbij.

Lees ook: Dino-robot wiedt tussen sla

Of registreer je om te kunnen reageren.