Vollegrond

Achtergrond

Markt: Witlofprijs op Nederlandse daghandel onderuit

Bij The Greenery kwamen donderdag bodemprijzen voor witlof tot stand op de veilklok. In België lijkt het beeld stabiel.

Donderdag was een vreemde dag voor witloftelers. Ze werden geconfronteerd met prijzen van € 0,17 per kilo bij The Greenery. Een fors aanbod was daarvan de oorzaak. Gevolg was dat ook bij ZON de prijs onderuit ging. Hoewel er maar 4 pallets stonden, geraakte de dagprijs daar de minimumprijs van € 0,30 per kilo.

Belgische jaarprijs € 0,61

In Roeselare was het beeld donderdag niet zo dramatisch. De prijs wordt door de veiling stabiel genoemd met deze week op of onder de € 0,50 voor de kort dik sortering. Dat is een matig prijsbeeld dat hardnekkig lijkt. Bij de veiling is de prijs over de eerste acht maanden bekend voor witlof. Met € 0,606 cent per kilo gemiddeld is de witlofprijs onder die van 2018 gezakt (€ 0,641). Over de eerste 7 maanden lag die middenprijs van 2019 (€ 0,58) nog iets voor op 2018.

Stabiele aanvoer

De komende 3 weken wordt bij REO geen wijzigingen in de aanvoer verwacht en worden de pennen uit 2018 opgemaakt. Toch is de hoop op aantrekkende prijzen aanwezig, als supermarkten instappen. Rond deze tijd is dat te verwachten.

Klik hier voor prijsgrafieken.

Of registreer je om te kunnen reageren.