Vollegrond

Achtergrond

Markt: Stabiele prijs door balans op peenmarkt

De handel in peen loopt deze week prima door.

Omdat vraag en aanbod redelijk in balans zijn, blijven de peenprijzen deze week stabiel. Dat terwijl de verwachting was dat ze zouden zakken. Voor veldgewas B-peen worden zaken gedaan rond € 15 per 100 kilo. De grovere C-peen wordt wat duurder verkocht voor € 18 tot € 20 per 100 kilo.

Verre bestemmingen voor uien

Polen blijft een beetje aan de markt, omdat het met name in het Noordoosten droog is. Het land is normaal gesproken in deze tijd van het jaar redelijk zelfvoorzienend. Daarnaast wordt vanuit Afrika geïnformeerd naar peen, wat een positieve stemming met zich meebrengt. De komende week kan daar ook wat eerste peen naartoe.

De rassen geschikt voor bewaring zijn goed voor verre bestemmingen. De rooiwerkzaamheden voor die rassen zijn sinds deze week gestart in Zeeland en de Flevopolder.

Prognose: stabiele prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.