Vollegrond

Achtergrond

Markt: Opleving courgetteprijzen van tijdelijke aard

Het extreem hete weer van vorige week heeft de prijsvorming van groene courgette duidelijk geen goed gedaan. Het prijsniveau is nog wel iets hoger dan vorig jaar rond deze tijd.

Tussen 12 en 19 juli was bij ZON fruit & vegetables en op de Belgische veilingen sprake van het aantrekken van de courgetteprijzen tot een niveau van 20 tot 28 cent per stuk. Deze week zien we prijzen van rond 10 cent. Dat is nog niet zo laag als vorig jaar, toen eind juli de prijzen als gevolg van de hitte nog verder wegzakten naar soms zelfs maar enkele centen.

Aantrekkende prijzen

Als de lijn van de afgelopen 2 jaar opnieuw werkelijkheid wordt, zullen de prijzen in de loop van de komende 2 weken geleidelijk weer stijgen om in de tweede helft van augustus weer geleidelijk te dalen. In 2017 werd op 18 augustus 51 cent genoteerd en in 2018 op 17 augustus 52 cent.

Lees verder onder de grafiek.

Gele kascourgette

De prijzen voor gele courgette van onder glas weten zich beter te handhaven. Eind vorige week lag dat niveau rond 25 cent. Gisteren werd bij BelOrta 28 cent betaald en bij The Greenery vandaag 27 cent. Vorig jaar trokken de prijzen voor gele courgette van onder glas tot eind augustus geleidelijk aan naar de piek van € 1,22 op 30 augustus.

Vergelijk zelf prijzen op gfactueel.

Of registreer je om te kunnen reageren.