Vollegrond

Achtergrond

Markt: Courgettes duurder

De klokprijs van vollegrond-courgettes is aangetrokken.

Afgelopen dagen liepen de dagprijzen bij groene courgettes uit de vollegrond op. Op 10 juli zaten richtprijzen voor de klok nog rond een dubbeltje per stuk. Eind vorige week trokken ze aan naar 14 en 16 cent per courgette, voor de x14 en x16 sorteringen. Dinsdag 16 juli kwam de klokprijs uit op 22 cent per kilo.

Prijspiek in juni 2018

Vorig jaar trad eind juni een prijspiek op van 27 cent per stuk, waarna de prijzen weer wegzakten. Eind juli werden groene vollegrond-courgettes toen nog slechts voor een paar centen per stuk verkocht voor de klok. Om dan weer, op weg te gaan naar een nieuwe van boven de 50 cent per stuk rond half augustus. Dat laatste was ook in 2017 het geval.

Jumbo en AH bieden groene courgettes aan voor 65 en 69 cent per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken voor courgette samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.