Vollegrond

Achtergrond

Markt: B-peen prijs daalt naar € 16

Er is wat meer aanbod dan vraag, waardoor de peenprijzen ook deze week nog onder druk staan.

Voor Limburgse B-peen wordt € 16 per 100 kilo betaald. Het seizoen begon een paar weken geleden met € 25 per 100 kilo, maar daar gaat wekelijks een paar euro vanaf. Het aanbod is redelijk goed, waardoor verschillende telers actief peen aanbieden op de markt. Kopers maken daar gebruik van met als gevolg dat de prijzen dalen.

Winterpeen in Limburg

Naast het ruimere areaal in Flevoland is ook het areaal winterpeen in Limburg met 52 hectare gegroeid in 2019. Dit kan opgemaakt worden uit perceelsinformatie in Boer & Bunder (Dacom Farm Intelligence).

Vraag beperkt

De vraag is beperkt, omdat Duitsland en België redelijk zelfvoorzienend zijn. Vanuit België wordt wel wat veldgewas gekocht, maar verder gebeurt er niet veel. De laatste peen uit koelhuizen die al eerder is verkocht werd deze week opgehaald.De temperaturen zijn niet meer extreem hoog en het rooien verloopt dan ook goed.

Prognose: prijsdruk.

Of registreer je om te kunnen reageren.