Vollegrond

Achtergrond

Markt: Stabiele week voor de peenmarkt

Transport naar Oost-Europa was lastiger vanwege de 1 mei-viering, maar de peenmarkt bleef stabiel.

De stemming is rustig. Telers die nog vrije peen beschikbaar hebben, vragen misschien meer, maar € 35 per 100 kilo is momenteel het maximum. In doorsnee is de kwaliteit goed te noemen.

Aanbod wordt kleiner

De voornaamste bestemming van bewaarpeen is Oost-Europa. De afzet in die regio loopt nog wel een tijd door. België is voor veldgewas ook aan de markt, tot half juni. Dat alles mits er nog bewaarpeen beschikbaar is, want het aanbod wordt kleiner.

Duitse supermarkten zijn al over op peen van de nieuwe oogst. Spanje levert gewassen peen in big bags voor € 33 tot € 35 per 100 kilo, waar dan transportkosten bijkomen. Dat maakt de prijs van Spaanse franco Duitsland om en nabij € 50. Israëlische kost franco Duitsland € 48.

Prognose: prijs gelijk

Of registreer je om te kunnen reageren.