Vollegrond

Achtergrond

Stabiele handel in peen na Pasen

De peenhandel loopt in de week na Pasen in een wat rustiger tempo door.

Wasserijen hebben flink ingeslagen en beschikken over voldoende voorraad. Er is nu een afwachtende houding in de markt. De telers die nog peen van de oogst 2018 hebben, houden deze nog vast.

Ongewijzigde telersprijzen voor oude oogst

De vraag wordt in de komende weken wat de eindafnemers er nog voor willen betalen. Overigens is dat wat nog resteert van goede kwaliteit. Wat de oude oogst betreft is de stemming momenteel stabiel, met ongewijzigde telersprijzen.

De aanvoer van nieuwe oogst vroege peen begint te lopen. Er is aanbod uit Israël, Portugal, Spanje en Italië. Duitsland gaat nu meer en meer over op de nieuwe oogst. Spaanse vroege peen in big bags deed voor Pasen ca. € 0,50 per kilo franco Duitsland. Die prijs staat nu onder druk, aangezien het product niet bijster lang houdbaar is en er half mei ook aanvoer op gang komt uit Frankrijk.

Prognose: prijs gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.